IPA med humlerester Zeus, Amarillo og Citra

KaySiq

Norbrygg-medlem
Hei. Må bruke opp litt av humlerestene fra fryseren.
Har fått hjem malt til en IPA, trenger bare å sette sammen humlene...

Har satt sammen basert på ZEUS som bitterhumle og Amarillo og Citra for smak og aroma.
Noen som har innspill/erfaringer på hvordan Amarillo og Citra er sammen og eventuelt blandingsforhold?
(Har 85g ZEUS, 70g Amarillo, og 29g Citra (har en uåpnet 100g Citra i tillegg)

Plan er pr nå noe ala dette:
--------------------------
Boil Size: 16,30 l
Post Boil Volume: 13,46 l
Batch Size (fermenter): 11,02 l
Bottling Volume: 10,18 l
Estimated OG: 1,066 SG
Estimated Color: 14,9 EBC
Estimated IBU: 63,2 IBUs


Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,30 kg Pale Malt (2 Row) US (3,9 EBC) Grain 1 89,2 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 2 5,4 %
0,20 kg Munich Malt - 10L (19,7 EBC) Grain 3 5,4 %
20,00 g Zeus [13,90 %] - Boil 60,0 min Hop 4 53,2 IBUs
10,00 g Amarillo [8,40 %] - Boil 10,0 min Hop 5 5,8 IBUs
15,00 g Amarillo [8,40 %] - Boil 2,0 min Hop 6 2,0 IBUs
10,00 g Citra [13,50 %] - Boil 2,0 min Hop 7 2,2 IBUs
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 8 -
20,00 g Amarillo [8,40 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 9 0,0 IBUs
19,00 g Citra [13,50 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 10 0,0 IBUs
 
Ut fra min begrensede erfaring med amerikanske humler ser det der bra ut. Men siden du nå har mye Zeus kunne du kanskje flytte den til 30 for å taa vare på litt mer smak? Og jeg tror jeg ville latt litt av den være med i både smak og arioma, også. Hva med å flytte 2-minutterstilstettingen til 0 for å ikke koke vekk noe av aromastoffene? (Eller tilsett det som hopstand.)
 
Ut fra min begrensede erfaring med amerikanske humler ser det der bra ut. Men siden du nå har mye Zeus kunne du kanskje flytte den til 30 for å taa vare på litt mer smak? Og jeg tror jeg ville latt litt av den være med i både smak og arioma, også. Hva med å flytte 2-minutterstilstettingen til 0 for å ikke koke vekk noe av aromastoffene? (Eller tilsett det som hopstand.)

Takker for tilbakemelding, høres fornuftig ut det der, har endret litt nå:
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 16,30 l
Post Boil Volume: 13,46 l
Batch Size (fermenter): 11,02 l
Bottling Volume: 10,18 l
Estimated OG: 1,066 SG
Estimated Color: 14,9 EBC
Estimated IBU: 66,5 IBUs


Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,30 kg Pale Malt (2 Row) US (3,9 EBC) Grain 1 89,2 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 2 5,4 %
0,20 kg Munich Malt - 10L (19,7 EBC) Grain 3 5,4 %
25,00 g Zeus [13,90 %] - Boil 30,0 min Hop 4 51,1 IBUs
0,15 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 5 -
10,00 g Amarillo [8,40 %] - Boil 10,0 min Hop 6 5,8 IBUs
10,00 g Zeus [13,90 %] - Boil 10,0 min Hop 7 9,6 IBUs
0,58 tsp Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins) Other 8 -
15,00 g Amarillo [8,40 %] - Boil 0,0 min Hop 9 0,0 IBUs
10,00 g Citra [13,50 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs
10,00 g Zeus [13,90 %] - Boil 0,0 min Hop 11 0,0 IBUs
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 12 -
20,00 g Amarillo [8,40 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 13 0,0 IBUs
19,00 g Citra [13,50 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 14 0,0 IBUs
 
Tilbake
Topp