KaySiq
Norbrygg-medlem
Hei. Må bruke opp litt av humlerestene fra fryseren.
Har fått hjem malt til en IPA, trenger bare å sette sammen humlene...
Har satt sammen basert på ZEUS som bitterhumle og Amarillo og Citra for smak og aroma.
Noen som har innspill/erfaringer på hvordan Amarillo og Citra er sammen og eventuelt blandingsforhold?
(Har 85g ZEUS, 70g Amarillo, og 29g Citra (har en uåpnet 100g Citra i tillegg)
Plan er pr nå noe ala dette:
--------------------------
Boil Size: 16,30 l
Post Boil Volume: 13,46 l
Batch Size (fermenter): 11,02 l
Bottling Volume: 10,18 l
Estimated OG: 1,066 SG
Estimated Color: 14,9 EBC
Estimated IBU: 63,2 IBUs
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,30 kg Pale Malt (2 Row) US (3,9 EBC) Grain 1 89,2 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 2 5,4 %
0,20 kg Munich Malt - 10L (19,7 EBC) Grain 3 5,4 %
20,00 g Zeus [13,90 %] - Boil 60,0 min Hop 4 53,2 IBUs
10,00 g Amarillo [8,40 %] - Boil 10,0 min Hop 5 5,8 IBUs
15,00 g Amarillo [8,40 %] - Boil 2,0 min Hop 6 2,0 IBUs
10,00 g Citra [13,50 %] - Boil 2,0 min Hop 7 2,2 IBUs
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 8 -
20,00 g Amarillo [8,40 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 9 0,0 IBUs
19,00 g Citra [13,50 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 10 0,0 IBUs
Har fått hjem malt til en IPA, trenger bare å sette sammen humlene...
Har satt sammen basert på ZEUS som bitterhumle og Amarillo og Citra for smak og aroma.
Noen som har innspill/erfaringer på hvordan Amarillo og Citra er sammen og eventuelt blandingsforhold?
(Har 85g ZEUS, 70g Amarillo, og 29g Citra (har en uåpnet 100g Citra i tillegg)
Plan er pr nå noe ala dette:
--------------------------
Boil Size: 16,30 l
Post Boil Volume: 13,46 l
Batch Size (fermenter): 11,02 l
Bottling Volume: 10,18 l
Estimated OG: 1,066 SG
Estimated Color: 14,9 EBC
Estimated IBU: 63,2 IBUs
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,30 kg Pale Malt (2 Row) US (3,9 EBC) Grain 1 89,2 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 2 5,4 %
0,20 kg Munich Malt - 10L (19,7 EBC) Grain 3 5,4 %
20,00 g Zeus [13,90 %] - Boil 60,0 min Hop 4 53,2 IBUs
10,00 g Amarillo [8,40 %] - Boil 10,0 min Hop 5 5,8 IBUs
15,00 g Amarillo [8,40 %] - Boil 2,0 min Hop 6 2,0 IBUs
10,00 g Citra [13,50 %] - Boil 2,0 min Hop 7 2,2 IBUs
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 8 -
20,00 g Amarillo [8,40 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 9 0,0 IBUs
19,00 g Citra [13,50 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 10 0,0 IBUs