IPA med maltpreg

Heisann,

Er det noen som har en oppskrift på en pale ale med tydelig maltsmak/sødme, men humlet som en IPA? Forslag tas imot med takk.
 
Var det ikke noen som postet oppskriften på Nøgne Ø Global Pale Ale hin dagen? Joda. Merk: Store mengder krystallmalt, høy mesketemperatur, og humlet som om det skulle vært innført skatt på lagringsplass for humle.
 
Melano er nok melanoidin malt. (Skjønt denne er mye mørkere, så bruk litt mindre mengder.)

Henrik Imperial Amber er en «imperial amber», altså en amber ale brygget for det russiske imperiet som er altfor sterk til å være en amber ale. Godt øl, men sterk som en sterk IPA.
 
Jeg brygga for litt siden en IPA med 55% Munich, 10% Vienna, 10% Hvete, 4% Crystal og 20% Pilsner. Der var ihvertfall malten absolutt til stede. Kombinerte dette med et teppe av New Zealand-humle, og fikk et ganske morsomt resultat, om enn kanskje noe søt i balansen.

Oppskriften: https://www.brewtoad.com/recipes/zeuss
 
Takk for tips. Begge forslag er gode kandidater til neste brygg. Forresten, har ikke Berentsens Bombay IPA og Humle kanon begge en ganske tydelig maltsmak? Ser at oppskrift på sistnevnte har blitt etterspurt tidligere, men uten hell.
 
Tilbake
Topp