Skogvegen bryggeri skal herved prøve seg på nokko nytt øl. Eg tenkte at etter IPA #2 så har eg kontroll på framgangsmåten på basisen. Eg har faktisk lært masse om gjæring, skylling og tapping/karbonering etter dei to første rundane.
Vel, for å komme til sakens kjærne så lurer eg på eit par ting. Eg har tenkt å bruke kaffe, bør da kaffen kaldtrekkes over natta for å bli mindre bitter og når er det gunstig å tilsette kaffen?
Skal eg bruke grut eller den ferdige kaffen (veska)?
Eg tenkte i utgangspunktet å bruke gruten og ha den oppi vørteren ca 5 min før kokinga er ferdig.
Eg har null peiling på kor mykje eg skal ha oppi.
Bruke BIAB 27 l kjele...
Vel, for å komme til sakens kjærne så lurer eg på eit par ting. Eg har tenkt å bruke kaffe, bør da kaffen kaldtrekkes over natta for å bli mindre bitter og når er det gunstig å tilsette kaffen?
Skal eg bruke grut eller den ferdige kaffen (veska)?
Eg tenkte i utgangspunktet å bruke gruten og ha den oppi vørteren ca 5 min før kokinga er ferdig.
Eg har null peiling på kor mykje eg skal ha oppi.
Bruke BIAB 27 l kjele...