1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Ispindel - elektronisk hydrometer til overvåkning av gjæring og temperatur

En tråd i 'Utstyr' startet av Peter bo, 24 Feb 2017.

  1. kfladseth

    kfladseth
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har fått bygd denne, men dvaleoppvåking fungerte ikke så må nok endre motstanden mot reset eller legge inn en shottky. Er det mulig å komme inn på config-siden til iSpindel igjen? Har prøvd å laste inn firmware på nytt, men får ikke iSpindel til å sette opp eget AP som man kan logge seg på, på nytt.
     
  2. FrankD

    FrankD
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Reset knappen et par tre ganger setter opp AP.
    200-400 ohm fikser reset.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    kfladseth liker dette.
  3. kfladseth

    kfladseth
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    330 ohm virker for meg. Reset virket ikke i det hele, så D1 mini er skiftet ut. Reset virker etter skifte. Etter en del prøvelogginger vil tilten kun rapportere 0! uansett vinkel. Skal se over loddinger. Jeg har gyroen plassert på et prototypekort over D1 mini pga plassutfordring i PET. Mulig gyroen har sagt takk for seg.
     
  4. FrankD

    FrankD
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har også gyroen over D1. Ei rekke med 4 pinner. [​IMG]


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  5. Magnus Myhre

    Magnus Myhre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har loddet sammen alt og sjekket alle koblinger men får fortsatt en overopphetet ladermodul og temp sensor. Regner med at tempsensoren har røket, men vil ikke koble på en ny før jeg finner feilkilden.
    Ser på de forskjellige manualer mm. at det er 2 forskjellige bilder av bryterkoblingen på baksiden av kortet. Det ene bildet viser sammenkobling mens det andre viser at det er skille mellom koblingene.
    Kjøpte 2 komplette sett fra 3D Mechatronics.

    Noen som kan si hvilket av bildene som er riktig for bryter tilkoblingen ? (Har brukt øverste bilde)
    Er det forskjell på hvilken "vei" tempsensoren kobles ?

    Beklager nybegynner spørsmål, men dette er ikke min sterkeste side da jeg kun har loddet UAV coptre i mange år.
    upload_2017-5-22_8-32-44.png
     
  6. Magnus Myhre

    Magnus Myhre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fikk et godt svar med dialog av Dåstøl og takker for hjelpen. Tror feilen ligger i at tempsensoren er loddet på feil vei.
     
  7. Tommyhf

    Tommyhf
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bodø
    Får ikke flashet Wemos, så jeg har begynt å feilsøke litt.
    Punktet som beskriver hvor ledningen fra +IN på lademodulen til Wemosen syns jeg er litt uklar. Skal den loddes til en av punktene eller begge?

    Fil_000 (19).jpeg

    (Og ja, jeg ødela det øverste loddepunktet til dioden. Skrapte vekk litt av isolasjonen for å få ny flate å lodde på.)
     
  8. FrankD

    FrankD
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    [​IMG]


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. Tommyhf

    Tommyhf
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bodø
    Jeg ser du ikke har fjernet dioden. Dette har de som har lagt ut prosjektet på GitHub skrevet:
    Nevertheless, don't forget to remove that very diode, otherwise you are powering the battery directly by 5V from Wemos and might lead to a nice fire in your house...
     
    Terje Kolbeinsen liker dette.
  10. FrankD

    FrankD
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Som du ser så går ledningen til laderen. Ikke direkte til batteriet.
    Det kan kanskje være et problem hvis bryteren står på mens du lader.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  11. Dag Frode Aasnes

    Dag Frode Aasnes
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
  12. Jonas

    Jonas
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Holmestrand
    Urk.. Begynner å bli lei av ubidots... Altid noe bug der i gården. Noen som har fått den til å snakke med thingspeak? Vurderer å lage min egen fw om det ikke funker ut av boksen med iSpindel fw..
     
  13. FrankD

    FrankD
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Når man konfigurerer den til http sender den ut dette.
    (Serial monitor på arduino IDE programmet)
    calling DTHTTP
    genericHTTP: posting
    POST /gravity HTTP/1.1
    Host: 192.168.1.11
    User-Agent: iSpindel021
    Connection: close
    Content-Type: application/json
    Content-Length: 113

    {"name":"iSpindel021","ID":"3382902","angle":22.352722,"temperature":32.125,"battery":4.577685,"gravity":1.32904}

    Versjon 5.2.1 som er laget for å sende data til brewpiless.
    Host er det som angis som "server adress" på iSpindel config siden. Tror det må være IP og ikke navn.
    Katalogen der brewpiless tar i mot data da er /gravity.
     
  14. Dag Frode Aasnes

    Dag Frode Aasnes
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    Hei takk for info , har du mulighet å prøve en url adresse , ikke ip og sende et par målinger til

    https://monitor.beer/ispindel
     
  15. FrankD

    FrankD
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    [​IMG]

    Server port endret jeg fra 80 til 443.



    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  16. FrankD

    FrankD
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Serial monitor viser dette:

    calling DTHTTP
    genericHTTP: posting
    POST /ispindle HTTP/1.1
    Host: monitor.beer
    User-Agent: iSpindel021
    Connection: close
    Content-Type: application/json
    Content-Length: 113

    {"name":"iSpindel021","ID":"3382902","angle":56.9786,"temperature":25.5625,"battery":4.567258,"gravity":0.995416}HTTP/1.1 301 Moved Permanently
    Date: Sun, 09 Jul 2017 07:26:01 GMT
    Server: Apache
    Location: https:///400.shtml
    Content-Length: 226
    Connection: close
    Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1

    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
    <html><head>
    <title>301 Moved Permanently</title>
    </head><body>
    <h1>Moved Permanently</h1>
    <p>The document has moved <a href="https:///400.shtml">here</a>.</p>
    </body></html>

    Final-sleep: 60s; RT:1814
     
  17. Dag Frode Aasnes

    Dag Frode Aasnes
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    URL =ispindel ikke ispindle


    Nå kan du bruke http:// og https://
     
    #137 Dag Frode Aasnes, 9 Jul 2017
    Sist redigert: 9 Jul 2017
  18. FrankD

    FrankD
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    [​IMG]

    Service type. Der kan man ikke endre til https. Kun http. Porten kan endres.


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  19. Dag Frode Aasnes

    Dag Frode Aasnes
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    Hei ingen data enda, kan du sette den til å sende kontinuerlig. Er ikke helt ikke på at data sende i JSON format men er std post variabler.

    http:// og port = 80
     
  20. FrankD

    FrankD
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Den sender hver 60 sek. Kommer tilbake med serial monitor data i løpet av kvelden


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     

Del denne siden