Bruker ITC-310T og synes den fungerer kjempebra. Jeg har stilt den til en toleranse på +-0.3 grader, men den kan settes helt ned på +-0.1. Jeg vil ikke dette, fordi jeg ikke vil at kjøleskapet skal stå og gå i et sett.
Har lest at noen synes menyen er vanskelig, men da kan de ikke ha gidda lese bruksanvisninga. Jeg leste den første gangen og nå kan jeg prosedyra utenat. Forskjellen på 308 og 310 er at sistnevnte kan programmeres, men det er en ekstrameny man må aktivere. Gjør man ikke dette, så plager den funksjonen en aldri. De to store forskjellene på STC-1000 og ITC-30X er at førstnevnte kan settes opp til å rampe temperaturen. Sistnevne har fordelen av å være plug and play - tut og kjør!
Jeg eksperimenterte med et gjæringskar med vann den første uka. Jeg flyttet sensoren rundt om kring og prøvde forskjellige varmekilder. En frostvakt på 150w var overkill og det var aaaltfor mye restvarme i den når den slo av. Sjøl om frostvakta var av og kjøleskapet dura og gikk, så kunne den trekke temperaturen opp mer enn ønskelig. Når jeg bytta til Petit 25w varmeplate så fikk jeg stålkontroll. Sensoren er teipa midt på gjæringskaret med et stykke liggeunderlag for å isolere mot lufttemperaturen i gjæringsskapet. Det er tross alt vørteren man vil måle og ikke lufta. Varmeplata har jeg festa med borrelås stående på veggen, og jeg setter gjæringskaret helt inntil. Det står at man skal sette karet på plata, men jeg synes det høres ut som det kan bli temperaturforskjell mellom topp og bånn på vørter. Mulig effekten er for liten og at det blir jevn fordeling, men jeg fulgte et råd her på forumet og det har fungert kjempebra. Nå er mitt oppsett ekstra følsomt for restvarme ettersom jeg bare brygger 9-12 liter i slengen.
@Miguel: Blir frista til å sette et gjæringskar med vann på 20 grader i skapet, sette det på å kjøle til 4 grader og ta tia det tar på å komme tid og logge underveis. Så kan man snu og gjenta øvelsen tilbake til 20 grader. Kanskje man kan oppnå en akseptabel form for ramping med ITC-310T med bare tre programmerte trinn? Denne øvelsen må jo gjøres i hvert enkelt gjæringsskap ettersom det påvirkes av hvor bra kjøleskapet er, hvor store mengder man brygger osv.