Jacobsen Dark Lager klone

roba

 
Er det noen som har prøvd å klone Jacobsen Dark Lager - og som har en oppskrift å dele?
 
Jeg har ikke prøvd å klone den ennå.
Ifølge produsenten er det brukt floormalted engelsk malt.
Jeg har tenkt å prøve oppskriften min på Brown Ale
og bare bytte overgjær med undergjær.
 

Vedlegg

  • Brown ale Copy.pdf
    41,4 KB · Sett: 208
Hjemmelaget.
Jeg smelter 2  kg sukker i en tykkbunnet
kasserolle og rører til det er passe brunt og smakfullt.
Det krever litt trening å vite når det er passe så hvis du ikke har gjort det før forsøk
med små batcher. Nybegynnere har lett for å ikke brune nok.
Når det er passe brunt hell på litt vann. Det kreves ikke så mye og du trenger
ikke å  kjøle ned sukkeret først .ddet koker kraftig men du får ikke gryta i trynet.
La det koke litt og spe til du får en passe tykk saus når den har kjølt seg.
Tilsettes under kokinga av vørteren, min 15 min før slutt.

Og hvis du vil skåre stort hos kjerringa, gjør du  følgende:

Ikke hell alt oppi gryta, men sett igjen en drøy desiliter.

Så smelter du sukker i gryta igjen ,men denne gangen ca 200 gram.
Når det er passe brunt heller du det over i en form og glaser bunnen og kantene.
NB, ikkeno vann denne gangen
I kjelen med restene av sukkeret som har stivnet lager du karamellpudding fra
pulverpakke, gjerne Freia. Hell melka rett opp det stivnede sukkeret i gryta
og rør inn pulveret.Etter oppkok slår du alt sammen over i forma.

Og så kan du servere fruen verdens beste karamellpudding og nyte bonusen
etterpå.-)
 
Jeg brygget med oppskiften ovenfor
men med W34/70 og resultatet ble ikke helt likt
Jacobsen, men lauget var ihvertfall mer enn fornøyd.....
 
I denne oppskriften ovenfor. Skal sukkeret tilsettes under mesking, eller koking? Når det gjelder humlemengden. Er det 20 og 25g under koking og 20 og 25g under tørrhumling? Eller står bare humlemengden oppgitt to plasser?
 
Den siste instansen av humle er "summary", den ramser bare opp humlene som er brukt, som du ser over. Sukker går i kok eller i gjæringskar.
 
Slik jeg leser oppskriften,
sukkeret i koken (når det gjenstår ca 15 min)
humles når det gjenstår hhv 60 min og 15 min.
Ingen tørrhumle, men tror ikke det hadde blitt feil om du brukte 25-50g
Mittelfruh ved kokeslutt.
 
Tilbake
Topp