Hei,
Jeg satte en juleale jeg fikk anbefalt for nesten tre uker siden. OG 1054 og FG skulle være 1013, med safale05. Etter to ukers gjæring stoppet det hele på 1025. Etter diverse råd forsøkte jeg å tappe over i sekundærdunk, og hadde på en smack-pack med Wyeast1056. Dette har nå stått i 6 dager, uten at det har vært noen bevegelse i SG. Hvis jeg har forstått ting riktig, så har jeg da altså bommet grovt i meskingen og brukt for høy temperatur. Men: brygget ble laget på en braumeister (riktignok første gang i bruk), og med mindre jeg hadde et midlertidig innslag av dyskalkuli og stilte inn på feil temp, så burde jo den holde riktig temp (første spørsmål: må en Braumeister kalibreres?). Jeg opplevde også noe rart under mesking: hvis luktet raskt etter at jeg løftet lokket av under meskingen så kunne jeg kjenne et stram lukt av aceton, som raskt forsvant, som om den bygget seg opp under lokket. Hva kan det være?
Er det bare å tømme ut det hele?
Er det noe i oppskriften som kunne forklare dette?
2500 g Pilsnermalt
2000 g munchenermalt
500 g Caramunich II
200 g Aromamalt
100 g Melanoidinmalt
50g Sjokolademalt
Mesking:
66C i 90 min
72C i 15 min
78C i 10 min, utmesk
Takk for svar!
Håse
Jeg satte en juleale jeg fikk anbefalt for nesten tre uker siden. OG 1054 og FG skulle være 1013, med safale05. Etter to ukers gjæring stoppet det hele på 1025. Etter diverse råd forsøkte jeg å tappe over i sekundærdunk, og hadde på en smack-pack med Wyeast1056. Dette har nå stått i 6 dager, uten at det har vært noen bevegelse i SG. Hvis jeg har forstått ting riktig, så har jeg da altså bommet grovt i meskingen og brukt for høy temperatur. Men: brygget ble laget på en braumeister (riktignok første gang i bruk), og med mindre jeg hadde et midlertidig innslag av dyskalkuli og stilte inn på feil temp, så burde jo den holde riktig temp (første spørsmål: må en Braumeister kalibreres?). Jeg opplevde også noe rart under mesking: hvis luktet raskt etter at jeg løftet lokket av under meskingen så kunne jeg kjenne et stram lukt av aceton, som raskt forsvant, som om den bygget seg opp under lokket. Hva kan det være?
Er det bare å tømme ut det hele?
Er det noe i oppskriften som kunne forklare dette?
2500 g Pilsnermalt
2000 g munchenermalt
500 g Caramunich II
200 g Aromamalt
100 g Melanoidinmalt
50g Sjokolademalt
Mesking:
66C i 90 min
72C i 15 min
78C i 10 min, utmesk
Takk for svar!
Håse