1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Julematøl

En tråd i 'Brygging' startet av Anders-, 20 Sep 2012.

  1. Anders-

    Anders-
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tveita, Oslo
    Ikke lenge SÅ til jul og det er derfor rett og rimelig å begynne å tenke på et brygg eller to i den sammenhengen.
    Hos oss går det stort sett i ribbe på julaften, men det blir også en del andre typer julemat iløpet av romjulen.
    Tenkte derfor å leite rundt etter øl som passer bedre til de forskjellige rettene.

    Er det noen som har oppskrifter, tips o.l. med tanke på øl til de forskjellige typer julemat?
     
  2. Kittelsen

    Kittelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vestby
    til ribbe smaker det godt med en IPA. Bitterheten balanserer fint fettet i ribba.
     
  3. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    IPA er konge til pinnekjøttet også.
     
  4. Kittelsen

    Kittelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vestby
    Helt enig Gahr! Smaskens
     
  5. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Hiver meg på denne. Hadde Alesmith IPA til pinnekjøttet i fjor. Hands down - AWESOME!
     
  6. Kjetil S

    Kjetil S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Tenker å brygge en Arrogant Bastard-klone til pinnekjøttet denne gangen. Tipper det vil gjøre susen.
     
  7. Kittelsen

    Kittelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vestby
    Ja, arrogant bastard vil nok fungere fint om du får den tørr nok.
     
  8. Frank-Andre

    Frank-Andre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svelvik
    Hva med en black IPA?
     
  9. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kan fungere bra det. Kanskje særlig til svineribbe. den svake røstigheten i ølet kan være en fin kontrast til sødmen i kjøttet.
     
  10. Kittelsen

    Kittelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vestby
    Vil også tro at en klassisk engelsk IPA og extra special bitter vil virke godt da de engelske humlene er mer "florale og krydder".
    Ellers så er også en Mild et svært godt øl til mat, da det har lite bitterhet vil det nok fungere godt til feks. smalahove, svinesteik og lutefisk.
     

Del denne siden