1Morten
Norbrygg-medlem
Brygget en NØ God Jul 2012 som ble flasket for tre uker siden. 6 gram sukker per liter tilsatt i omstikkingskar etter alle kunstens regler. Lagret i romtemperatur ca 20 grader. Gjort dette med de andre jeg har brygget og, og de har karbonert helt fint, selv om de har stått litt kaldere enn dette, ned mot 15 grader.
Ølet gjæret helt ut, og hele prosessen virket som å ha gått strøkent for meg, med forbehold om know how man naturligvis mangler på batch #4. Ølet har litt høyere abv enn oppskriften, og havnet på 9%. Er ganske søtt, men jeg har aldri smakt originalen, så har ikke noe sammenligningsgrunnlag der.
Nå etter tre uker har jeg testet to flasker, og det finns ikke kullsyre i det. Helt panne flatt. Er dette normalt? Er jo ennå lenge til jul, så om det bare trenger å jobbe mer er ikke det noe problem, men jeg mistenker jo, som alltid, at noe har gått gale
Ølet gjæret helt ut, og hele prosessen virket som å ha gått strøkent for meg, med forbehold om know how man naturligvis mangler på batch #4. Ølet har litt høyere abv enn oppskriften, og havnet på 9%. Er ganske søtt, men jeg har aldri smakt originalen, så har ikke noe sammenligningsgrunnlag der.
Nå etter tre uker har jeg testet to flasker, og det finns ikke kullsyre i det. Helt panne flatt. Er dette normalt? Er jo ennå lenge til jul, så om det bare trenger å jobbe mer er ikke det noe problem, men jeg mistenker jo, som alltid, at noe har gått gale