Terje J
Norbrygg-medlem
Har brygget en batch med Belgisk juleøl. Den har gått en uke på 18-20gr (I gjæringsskap) og SG er nede på 1.025, stormgjæringa varte I 2-3 dager og nå er det ca 1 plopp/min. Mesket på 65-67gr, og fikk OG 1.065 (post boil). Har en følelse om at den ikke vil nå FG på 1.015, pga lite plopping og at mesteparten av gjæren nå ligger i bunnen av bøtta. Benyttet to pk Safebrew T-58 som ble re-hydrert før pitching (23l batch).
Spørsmålet er nå om det er noe jeg kan gjøre for å få den gjæret ut bedre. F.eks slenge I en pk Safale-US-05 som har mye bedre attenuation enn T-58. Eventuelt kjøre opp tempen til 21-22grader...Eller er det bare jeg som har nybeggynner panikk?
Spørsmålet er nå om det er noe jeg kan gjøre for å få den gjæret ut bedre. F.eks slenge I en pk Safale-US-05 som har mye bedre attenuation enn T-58. Eventuelt kjøre opp tempen til 21-22grader...Eller er det bare jeg som har nybeggynner panikk?