Hei folkens!
Skal brygge en juleøl løst basert på Nøgne Ø sin God Jul i morgen (vet jeg er sent ute) og lurer på noen ting.
Jeg lager en 2L starter av to rør i dag av typen WLP 550. Målet er å brygge ferdig og pitche i morgen. Har lest at jeg muligens trenger blowofftube, finnes det noen kjekk måte å gjøre dette på med europriskarene? Evt andre tips om starter uten røremaskin? Tenkte å kjøpe meg en 2L beholder av noe slag på europris og bruke denne til starter.
Andre spm er ang. Temp. WLP 550 skal helst gjæres mellom 20 - 25 ish grader. I kjelleren er det 13 i rommet, og på soverommet er det 18-20. På kjøkkenet er det rundt 20. Mest stabilt er det i kjelleren men det blir vel sterkt under anbefalt til, og med under stormgjæring? Noen tips rundt å holde nogenlunde stabil temp under gjæring uten kjøleskap?
Takk til de som gidder!
Skal brygge en juleøl løst basert på Nøgne Ø sin God Jul i morgen (vet jeg er sent ute) og lurer på noen ting.
Jeg lager en 2L starter av to rør i dag av typen WLP 550. Målet er å brygge ferdig og pitche i morgen. Har lest at jeg muligens trenger blowofftube, finnes det noen kjekk måte å gjøre dette på med europriskarene? Evt andre tips om starter uten røremaskin? Tenkte å kjøpe meg en 2L beholder av noe slag på europris og bruke denne til starter.
Andre spm er ang. Temp. WLP 550 skal helst gjæres mellom 20 - 25 ish grader. I kjelleren er det 13 i rommet, og på soverommet er det 18-20. På kjøkkenet er det rundt 20. Mest stabilt er det i kjelleren men det blir vel sterkt under anbefalt til, og med under stormgjæring? Noen tips rundt å holde nogenlunde stabil temp under gjæring uten kjøleskap?
Takk til de som gidder!