Finn Berger
Moderator
Det viktige her er nok utgjæringsgraden. 1318 har dårlig appetitt på maltotriose, og etterlater ørlite grann restsødme - uten at den på noen måte lager søtt øl. Whitelabs har ingen parallell til den, men Strømmen HJemmebrygg fører Imperial, og deres A38 er "den samme". (Gjærtyper med samme opprinnelse, men fra ulike produsenter, er aldri helt like.) Bryggselv (og Strømmmen, også ) fører nå Omega, og deres OYL-011 British Ale V skal tilsvare 1318. Du kan også bruke Lallemands Verdant, som er en tørrgjær.Skiller den gjæren seg mye fra wlp013? Og hva med 028 i en skotsk øl?
Ser ikke ut til at min bryggebutikk har den du bruker.
Jeg ville ikke bruke de to du nevner, og særlig ikke 028 - som forøvrig er en særdeles fin gjær - fordi den gjærer godt ut. (Jeg bruker Imperials versjon, A31, og jeg bruker den mye. Men altså ikke til dette ølet.)