Juleøl?

Vi vurderer å prøve oss på en juleøl, og lurer derfor på om noen har en brukbar oppskrift? Jeg lurer også på om det er for seint å brygge juleøl? Har hørt at den trenger å stå lenger enn IPA og liknende. Setter uansett pris på gode svar, og om noen har en finfin oppskrift. Beklager om dette er feil forum :p PS: vi brygger biab
 
Vi vurderer å prøve oss på en juleøl, og lurer derfor på om noen har en brukbar oppskrift? Jeg lurer også på om det er for seint å brygge juleøl? Har hørt at den trenger å stå lenger enn IPA og liknende. Setter uansett pris på gode svar, og om noen har en finfin oppskrift. Beklager om dette er feil forum :p PS: vi brygger biab

Denne guiden er fortsatt god som gull:
http://norbrygg.no/2007/04/14/brygg-en-typeriktig-juleol/

Du finner også oppskrifter på https://forum.norbrygg.no/forums/tradisjonelt-norsk-juleol.25/
 
Det klart det ikke er for sent å brygge juleøl, med mindre du brygger de tyngste og mørkeste,
men du kan alltids lagre til neste år
 
jeg syntes denne er god. den må nok lagres litt lenger, jeg brygget i april..
IBU:29
OG:1060


5.60 kg Pilsner (2 Row) Ger (3.9 EBC) Grain 1 84.5 %
0.60 kg Munich Malt (17.7 EBC) Grain 2 9.0 %
0.20 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78.8 EBC) Grain 3 3.0 %
0.13 kg Chocolate Malt (689.5 EBC) Grain 4 2.0 %
0.10 kg Carafa II (811.6 EBC) Grain 5 1.5 %
20.00 g Perle [5.00 %] - Boil 70.0 min Hop 6 10.3 IBUs
35.00 g Tettnang [4.70 %] - Boil 30.0 min Hop 8 12.6 IBUs
30.00 g Tettnang [4.70 %] - Boil 15.0 min Hop 9 7.0 IBUs
1.0 pkg German Bock Lager (White Labs #WLP833) [35.49 ml] Yeast 10 -

jeg mesket 60 min på 67 grader + utmesk

gjæret på 9-10 grader i i 25 dager
 
Tilbake
Topp