Juleporter/-stout?

Hei!

Jeg heter da Erlend og skriver på vegne av "nanobryggeriet" til meg og to kompiser som opererer ut fra Trondheim Akademiske Ølbryggerlaug. Har nylig blitt hekta på hjemmebrygging og satte for noen uker siden vårt første brygg, og nå innser vi at det begynner å haste hvis vi skal ha juleøl i rett tid! Vi har lekt litt med tanken på å lage en porter eller stout med "julete" trekk. Tenker da på å tilsette krydder som appelsinskall, stjerneanis, kanel og korianderfrø. Mao. det man vanligvis finner i et tradisjonelt juleøl. Vi har valgt å ikke prøve oss på tradisjonelt juleøl da vi ikke er helt klare for undergjæra øl ennå. Vi tenker også å ha ha en liten del røykmalt i ølet, noen som har tanker rundt det?

Så hvis noen har noen erfaringer eller oppskrifter de vil anbefale (regner med noen har gjort dette før oss) så ville vi satt stor pris på det. Gjerne også kommentarer på kryddervalg, altså hvor mye og hvilke krydder som går bra sammen.

På forhånd takk! :biersmile:
 
Tilbake
Topp