Planlegger en ny batch med "Yuletide - Gahr" fra bryggselv på fredag men ønsker å gjøre den noe mer brent/mørkere i smaken.
Noen som har tips til hvordan dette kan gjøres, jeg har ikke fartstid nok til å modifisere en god oppskrift på egenhånd uten å gjøre den dårligere.
Basisoppskriften er som følger (bruker også kryddderforslaget):
Totalt 6,55kg malt og 300g muscovadosukker
-Maris Otter pale malt
-Amber malt
-Caramalt
-Dark crystal malt
-Chocolate malt
-East Kent Golding humle pellets
Hvis du ønsker å tilsette krydder i dette ølet, så har vi følgende forslag til oppskrift:
(Obs! følger ikke med, dette må selv skaffe hvis du ønsker det)
-¼ ts ingefær, malt, 2 min.
-5 g indiske korianderfrø, malt, 2 min.
-¼ ts allehånde, malt, 2 min.
-10 g ferskrevet appelsinskall, 2 min.
Noen som har tips til hvordan dette kan gjøres, jeg har ikke fartstid nok til å modifisere en god oppskrift på egenhånd uten å gjøre den dårligere.
Basisoppskriften er som følger (bruker også kryddderforslaget):
Totalt 6,55kg malt og 300g muscovadosukker
-Maris Otter pale malt
-Amber malt
-Caramalt
-Dark crystal malt
-Chocolate malt
-East Kent Golding humle pellets
Hvis du ønsker å tilsette krydder i dette ølet, så har vi følgende forslag til oppskrift:
(Obs! følger ikke med, dette må selv skaffe hvis du ønsker det)
-¼ ts ingefær, malt, 2 min.
-5 g indiske korianderfrø, malt, 2 min.
-¼ ts allehånde, malt, 2 min.
-10 g ferskrevet appelsinskall, 2 min.