Justere PH?

Du bør absolutt tenke på tiltak. Ser ikke vannrapporten din, men over 9 i ph er " møkkavann" og brygge med. Å koke vannet med litt røring feller ut endel hardhet, du må da dekantere. Du burde sette deg inn i hvordan vannjustering fungerer, det er litt tricky. Først og fremst bør du justere ph med en syre. Lactic eller phosforic. Sistnevnte er muligens best på høye doser.
 
Les artikkelen om vann justering her på forumet (du må bli medlem først), forøvrig så kan pHen variere betydelig igjennom året, så I mårra er kanskje pHen en helt annen. .. pH er forøvrig ikke det vesentligste ifm vannjustering (som du finner ut av artikkelen)
 
Ph er endel av bildet i vannjustering, men det er mange andre ting å vite om også. Ph er forholdsvis enkelt å kalkulere (ezwater, brewersfriend) og et godt sted å begynne om man har en ph i vannet på 9,25. Dette kommer av hardhet i vannet som bla bikarbonat. For å komme ned på en ph i mesk som kan gi et bra øl må du enten lage stout, eller tilsette klorid/sulfat i et foretrukket forhold (les deg opp) i tillegg til f.eks melkesyre. Sjekk ut how to brew med John Palmer, eller kjøp boka "water" en god investering med din vannkvalitet.
 
Jeg ser at vannet ditt varierer veldig,
Du bør måle ph på bryggedagen og gjøre justeringer utfra det. Kjøp ph papir eller et godt ph meter. Noen dager har du finfint bryggevann, noen dager er det søppel. I tillegg til bøker finnes det også podcast om emnet, søk opp brew strong. Du har en "frende" i Colin Caminsky som sliter med det samme som deg.
 
Tilbake
Topp