Justert Andrimne Old Ale - Kvalitetssikring

Hallstein

Norbrygg-medlem
Hei !

Skal brygge juleøl på onsdag, og trenger litt kvalitetssikring. Har tatt utgangspunkt i Andrimne Old Ale, og justert litt deretter.
Hva tror dere?
Når jeg endret fra London ESB Ale gikk programmet mitt fra FG = 1.022 til 1.016... Jeg synes dette hørtes ut som at det var litt vel mye?
Safale-04 har for min del, gjæret ned 1.065 til 1.017/18 tidligere....
Jeg bruker tørrgjær pga. jeg ikke har satt meg inn i det med startere og slikt enda, og jeg har fått gode resultater med Safale sortene frem til nå :)

Er mesketempen grei, på 66 grader?

Jeg HAR andre malt- og humletyper liggende, om det er noen som har noen gode forslag. Alt fra Carafa Special til Crystal 20.


Recipe Overview
Wort Volume Before Boil: 30.00 l
Wort Volume After Boil: 25.00 l
Volume At Pitching: 23.00
Expected Pre-Boil Gravity: 1.056 SG
Expected OG: 1.071 SG
Expected FG: 1.016 SG
Apparent Attenuation: 76,2 %
Expected ABV: 7,4 %
Expected IBU (using Tinseth): 48,7 IBU
Expected Color (using Morey): 17.2 SRM
Mash Efficiency: 78,0 %
Boil Duration: 75,0 mins
Fermentation Temperature: 18 degC
Mash Temp : 66 degC


Fermentables
Ingredient Amount % MCU When
UK Pale Ale Malt 5.400 kg 73,5 % 5.4 In Mash/Steeped
UK Amber Malt 0.650 kg 8,8 % 4.3 In Mash/Steeped
US Caramel 60L Malt 0.450 kg 6,1 % 9.0 In Mash/Steeped
US Caramel 20L Malt 0.450 kg 6,1 % 3.0 In Mash/Steeped
US Chocolate Malt 0.100 kg 1,4 % 11.7 In Mash/Steeped
Sugar - Mørk demerara 0.300 kg 4,1 % 2.0 Start Of Boil


Hops
Variety Alpha Amount IBU Form When
UK Target 12,0 % 35 g 41.9 Loose Pellet Hops 90 Min From End
UK Golding 6,5 % 20 g 6.0 Loose Pellet Hops 15 Min From End
UK Golding 6,5 % 30 g 0.8 Loose Pellet Hops 1 Min From End


Other Ingredients
Ingredient Amount When
Whirlfloc Tablet 5 g In Boil


Yeast
DCL S-04-Safale ved 18 grader.
 
Ble brygget, og bomma ørlitte grann, fikk OG : 1,065, men er ganske fornøyd med det likevel. Reduserte noe på bitterhumlen fra 35g til 27g, både pga. OG forskjell, og fordi jeg har på følelsen av at ølet kan bli litt tørrere enn jeg hadde forventet. :)
 
Jeg måler OG (med refraktometer) både før og etter kok, og siden jeg så allerede før koken at jeg kom til å bomme litt, så justerte jeg bitterhumle-tilsetningen. Så nei, 1.065 er målt når gjæren var pitchet og ølet var i gjæringskar.
 
Tilbake
Topp