Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei !
Skal brygge juleøl på onsdag, og trenger litt kvalitetssikring. Har tatt utgangspunkt i Andrimne Old Ale, og justert litt deretter.
Hva tror dere?
Når jeg endret fra London ESB Ale gikk programmet mitt fra FG = 1.022 til 1.016... Jeg synes dette hørtes ut som at det var litt vel mye?
Safale-04 har for min del, gjæret ned 1.065 til 1.017/18 tidligere....
Jeg bruker tørrgjær pga. jeg ikke har satt meg inn i det med startere og slikt enda, og jeg har fått gode resultater med Safale sortene frem til nå
Er mesketempen grei, på 66 grader?
Jeg HAR andre malt- og humletyper liggende, om det er noen som har noen gode forslag. Alt fra Carafa Special til Crystal 20.
Recipe Overview
Wort Volume Before Boil: 30.00 l
Wort Volume After Boil: 25.00 l
Volume At Pitching: 23.00
Expected Pre-Boil Gravity: 1.056 SG
Expected OG: 1.071 SG
Expected FG: 1.016 SG
Apparent Attenuation: 76,2 %
Expected ABV: 7,4 %
Expected IBU (using Tinseth): 48,7 IBU
Expected Color (using Morey): 17.2 SRM
Mash Efficiency: 78,0 %
Boil Duration: 75,0 mins
Fermentation Temperature: 18 degC
Mash Temp : 66 degC
Fermentables
Ingredient Amount % MCU When
UK Pale Ale Malt 5.400 kg 73,5 % 5.4 In Mash/Steeped
UK Amber Malt 0.650 kg 8,8 % 4.3 In Mash/Steeped
US Caramel 60L Malt 0.450 kg 6,1 % 9.0 In Mash/Steeped
US Caramel 20L Malt 0.450 kg 6,1 % 3.0 In Mash/Steeped
US Chocolate Malt 0.100 kg 1,4 % 11.7 In Mash/Steeped
Sugar - Mørk demerara 0.300 kg 4,1 % 2.0 Start Of Boil
Hops
Variety Alpha Amount IBU Form When
UK Target 12,0 % 35 g 41.9 Loose Pellet Hops 90 Min From End
UK Golding 6,5 % 20 g 6.0 Loose Pellet Hops 15 Min From End
UK Golding 6,5 % 30 g 0.8 Loose Pellet Hops 1 Min From End
Other Ingredients
Ingredient Amount When
Whirlfloc Tablet 5 g In Boil
Yeast
DCL S-04-Safale ved 18 grader.
Skal brygge juleøl på onsdag, og trenger litt kvalitetssikring. Har tatt utgangspunkt i Andrimne Old Ale, og justert litt deretter.
Hva tror dere?
Når jeg endret fra London ESB Ale gikk programmet mitt fra FG = 1.022 til 1.016... Jeg synes dette hørtes ut som at det var litt vel mye?
Safale-04 har for min del, gjæret ned 1.065 til 1.017/18 tidligere....
Jeg bruker tørrgjær pga. jeg ikke har satt meg inn i det med startere og slikt enda, og jeg har fått gode resultater med Safale sortene frem til nå
Er mesketempen grei, på 66 grader?
Jeg HAR andre malt- og humletyper liggende, om det er noen som har noen gode forslag. Alt fra Carafa Special til Crystal 20.
Recipe Overview
Wort Volume Before Boil: 30.00 l
Wort Volume After Boil: 25.00 l
Volume At Pitching: 23.00
Expected Pre-Boil Gravity: 1.056 SG
Expected OG: 1.071 SG
Expected FG: 1.016 SG
Apparent Attenuation: 76,2 %
Expected ABV: 7,4 %
Expected IBU (using Tinseth): 48,7 IBU
Expected Color (using Morey): 17.2 SRM
Mash Efficiency: 78,0 %
Boil Duration: 75,0 mins
Fermentation Temperature: 18 degC
Mash Temp : 66 degC
Fermentables
Ingredient Amount % MCU When
UK Pale Ale Malt 5.400 kg 73,5 % 5.4 In Mash/Steeped
UK Amber Malt 0.650 kg 8,8 % 4.3 In Mash/Steeped
US Caramel 60L Malt 0.450 kg 6,1 % 9.0 In Mash/Steeped
US Caramel 20L Malt 0.450 kg 6,1 % 3.0 In Mash/Steeped
US Chocolate Malt 0.100 kg 1,4 % 11.7 In Mash/Steeped
Sugar - Mørk demerara 0.300 kg 4,1 % 2.0 Start Of Boil
Hops
Variety Alpha Amount IBU Form When
UK Target 12,0 % 35 g 41.9 Loose Pellet Hops 90 Min From End
UK Golding 6,5 % 20 g 6.0 Loose Pellet Hops 15 Min From End
UK Golding 6,5 % 30 g 0.8 Loose Pellet Hops 1 Min From End
Other Ingredients
Ingredient Amount When
Whirlfloc Tablet 5 g In Boil
Yeast
DCL S-04-Safale ved 18 grader.