Kan man reåpne flasker (PET-skrukork) og tilsette starter for å øke karbonering?

Stemmer det at all CO2 går ut løsning uten lokk? Det er i så fall nytt for meg.

Hvis det ikke er noe overtrykk sitter du nok igjen med mengden CO2 som gir metning på den temperaturen ølet har. Det er derfor priming-kalkulatorer ber deg om å oppgi temperaturen til ølet, for å ta høyde for mengden CO2 før priming. Jeg tviler på at åpen gjæring vs. gjærlås utgjør noen signifikant forskjell her.
 
Hvis det ikke er noe overtrykk sitter du nok igjen med mengden CO2 som gir metning på den temperaturen ølet har. Det er derfor priming-kalkulatorer ber deg om å oppgi temperaturen til ølet, for å ta høyde for mengden CO2 før priming. Jeg tviler på at åpen gjæring vs. gjærlås utgjør noen signifikant forskjell her.
Nettopp, det var det jeg mente. Fikk inntrykk av noen av postene over at man mente det ville være absolutt null CO2.
 
Tilbake
Topp