:jaha: da kom dagen da min første pils var klar for flasking. Jippi single hop zaas , og på 1050 stått å puttret på 8-12 °C i 3 uker
da den stoppet opp i låsen for 3 dager siden tenkte jeg nok var nok, satte den for diasetyl rest 20 °C i 2 dager , vasket og renset flasker primet vær flaske med sukkerlake ,
før jeg går for å hente bøtten , og der ser jeg på toppen av ølet aktiv gjær og tempen har steget i bøtten til 14 °C det plopper i gjærlåsen :neinei:
fisker opp litt gjær for vasking og stjeler litt øl for FG test .. ved 20 °C målte den 1012 .. nedsig , alle flaskene var klar og jeg hadde ledig tid. :noway:
Heldigvis har jeg brukt mindre sukker til priming enn vanlig, ca 100 g på 72 flasker .. vil dette gjære ut på flaskene og gi meg en tilnermet normal fg og normal karbonering,
har tenkt å lagre de en mnd på 16 °C for å la gjæren spise diasetyl og sukker , er det noen som har gjort liknende med hell?
da den stoppet opp i låsen for 3 dager siden tenkte jeg nok var nok, satte den for diasetyl rest 20 °C i 2 dager , vasket og renset flasker primet vær flaske med sukkerlake ,
før jeg går for å hente bøtten , og der ser jeg på toppen av ølet aktiv gjær og tempen har steget i bøtten til 14 °C det plopper i gjærlåsen :neinei:
fisker opp litt gjær for vasking og stjeler litt øl for FG test .. ved 20 °C målte den 1012 .. nedsig , alle flaskene var klar og jeg hadde ledig tid. :noway:
Heldigvis har jeg brukt mindre sukker til priming enn vanlig, ca 100 g på 72 flasker .. vil dette gjære ut på flaskene og gi meg en tilnermet normal fg og normal karbonering,
har tenkt å lagre de en mnd på 16 °C for å la gjæren spise diasetyl og sukker , er det noen som har gjort liknende med hell?