Karamellmalt til IPA

loebrygg

Norbrygg-medlem
Hei, jeg er ny her på forumet og dette er min første post.

Sitter med en kilo knust karamellmalt og tenkte å inkoporere dette i et brygg basert på lys malt ekstrakt til en IPA.
Ideen var å ta en boks Coopers lys malt ekstrakt(1,5 kg) til 10 liter.

Synspunkter? Kan jeg ta all karamellmalten, eller blir det for søtt? Meske temp- go tid?
Tenkte å bruke  aromahumle pellets. Gjerne noen synspunkter på tid/temp. her og.
 
Et kilo blir for mye. Til et brygg på bare 20 liter, ville jeg brukt maks 200 gram krystallmalt i en IPA.

Om du bare trekker krystallmalt i vann, spiller ikke temperaturen så stor rolle, ettersom du ikke får noen enzymaktivitet. Bare hold temperaturen under en 75 °C eller så. En halvtime bør være nok.

Humle: jeg aner ikke hva som menes med «aromahumle» pellets, men du trenger uansett også bitterhumle i en IPA. Kanskje du bør ta en titt på oppskriftene i seksjonen «prisvinnende oppskrifter» her på forumet og hente noe inspirasjon derfra.
 
Tilbake
Topp