I forhold til "droppsa" til coopers ser eg ikkje forskjellen, bortsett fra prisen so klart. Har sjøl nesten alltid brukt sukkerbita til ettekarbonering på flaske, og har til gode ikkje hatt nåken form for infeksjon. Forskjellen på sukkerlake,'dropps' og sukkerbita. Kan eg ikkje seie å ha merka nåke til . Bruka no nesten bærre fat og kunstig karbonering.
Du må alltid koke. Men hva du bruker som søtningsmiddel spiller mindre rolle. Sukker, DME, honning etc etc.
Sjekk kapittelet om Priming and Bottling i John Palmer sin HowToBrew[1].
Kok opp en liten sukkerlake, 0.5dl vann og den mengden sukker som gir passe mengde CO₂. For midt på treet med CO₂ så er 5-6g sukker per liter øl ok. Sukkerlaken helles ned i den tomme bøtta du skal bruke til flasking, og så overfører du øllet ditt fra gjæringsbøtta over i flaskebøtta ved hjelp av hevert, eller tappekran og slange. Det vil da bli godt blandet uten fare for oksidering.
Om du vil være enda mer teknisk kan du lese artikkelen om CO2 inne på medlemssiden ("Det lille ekstra..."). Veldig grei innføring i beregning av primingsukkerbehovet i ulike øltyper.
Dette stemmer ikke helt, Sukker har en utgjæringsgrad på 100% mot DME sin 75%, Så hvis det brukes DME må man bruke mer.
og karbonerer du en Lys lager med honning, vil honningen sette en del smak. Så bruk av sukker er absolutt å anbefale.
EDIT: støtter henvisningen til medlemseksjonen, det ligger mye snacks der..
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.