Karbonering av lager

Som nybegynner har jeg i kveld tappet en Bohemen lager. Jeg har tilsatt 5 gram sukker for karbonering. Er det noen som kan hjelpe meg med hvilken temperatur og hvor lenge den skal stå til karbonring før den settes til lagring. På forhånd takk.
 
Har eit lite spørsmål rundt dette tema.. Har ein lager som står og gjærer på ca. 12 grader og
har brukt Saflager w34/70. Skal ikkje ein lager karboneres på samme temperatur som gjæring?
Ølet er tysk pilsner, kan eg gå over 5g sukker pr liter for karbonering uten fare for flaskebomber?
Eg kjører alltid safe med 5g på ale.
 
Ville ha kjørt 6-7 g per liter for pils. Mer sprudlende. :) - Min siste pils fikk 13g per liter (ved en feiltagelse). Ingen bomber, for MYE skum.
 
Ok, takk for det. har brukt 5g på ale men den skal ikkje vera så sprudlene, men kunne tenkt meg meir på pilsen.
Eg får prøve meg forsiktig fram og sjå kva flaskene tåler og skumm mengde.
 
Tilbake
Topp