Hei,
Hjemme har jeg et kjøleskap hvor jeg lagrer fatene og også kartonerer ølet. Der har jeg ca 4grader og 1bar trykk. I følge tabellen til ølbrygging.no gir det en CO2 mengde i ølet på ca 2.75. Nå har jeg tatt med fatet som allerede er karbonet i kjøleskap opp på hytta til høstferien. Her har jeg ikke plass til et ekstra kjøleskap så her har jeg kjøpt en Lindr kjøletårn. Så fatet med øl lagres her i romtemperatur på ca 22 grader. Kjøletårnet har en kjølesløyfe som kjøler ølet til ca 4 garder ved servering.
Spørsmålet mitt hvilket trykk skal regulatoren stå på når fatet med øl flyttes fra ca 4 grader til 22 grader? I følge tabellen til ølbrygging oppnår jeg en CO2 mengde i ølet på 2.77 ved 2.2bar i 20grader, dette er ca det samme som 1 bar ved 4grader. Blir det da rett å stille regulatoren på 2.2bar? Eller må jeg ha den på 1 bar siden ølet ble karbonet på 1 bar ved 4 grader?
Takk for eventuelle svar
Hjemme har jeg et kjøleskap hvor jeg lagrer fatene og også kartonerer ølet. Der har jeg ca 4grader og 1bar trykk. I følge tabellen til ølbrygging.no gir det en CO2 mengde i ølet på ca 2.75. Nå har jeg tatt med fatet som allerede er karbonet i kjøleskap opp på hytta til høstferien. Her har jeg ikke plass til et ekstra kjøleskap så her har jeg kjøpt en Lindr kjøletårn. Så fatet med øl lagres her i romtemperatur på ca 22 grader. Kjøletårnet har en kjølesløyfe som kjøler ølet til ca 4 garder ved servering.
Spørsmålet mitt hvilket trykk skal regulatoren stå på når fatet med øl flyttes fra ca 4 grader til 22 grader? I følge tabellen til ølbrygging oppnår jeg en CO2 mengde i ølet på 2.77 ved 2.2bar i 20grader, dette er ca det samme som 1 bar ved 4grader. Blir det da rett å stille regulatoren på 2.2bar? Eller må jeg ha den på 1 bar siden ølet ble karbonet på 1 bar ved 4 grader?
Kullsyretabell
Se hvilket trykk ølet ditt bør ha, for å få perfekt mengde kullsyre ved servering
www.olbrygging.no
Takk for eventuelle svar