Hei folkens.
Har rimelig god tilgang på 30 Liters fat så kommer til og bruke det til brygging fremmover. har til nå ristet in co2 og har funkset fint, men sidne jeg er rimelg nye til hele bryggingen er det vanskelig å si om ølet hadde blitt bedre eller dårligere ved andre måter og karbonere på.
Måten jeg gjør det på er og fylle fra gjæringsdunk over i fatet. skru på koplingen, snu på hode og fylle det opp samtidig som jeg rister det til det slutter og suse. fyller opp til 2.5 bar.
er dette måten og gjøre det på?
burde jeg hartt mindre eller lavere trykk?
budre jeg la være og riste og heller bare laa det stå med trykk over noen timer/dager?
hva med sukker? kan jeg bare ha i sukkerlake og så skru igjen lokket uten og bruke gass?
eller er det helt andre måter som funker.
og til slutt, når det er ferdig løagret og jeg setter på gass for og drive ut ølet, må det da drikkes opp rimelig kjapt?
CB ølet jeg har i kranene blir tamt etter 1-2 uker og er ikke mulig og drikke..
Har rimelig god tilgang på 30 Liters fat så kommer til og bruke det til brygging fremmover. har til nå ristet in co2 og har funkset fint, men sidne jeg er rimelg nye til hele bryggingen er det vanskelig å si om ølet hadde blitt bedre eller dårligere ved andre måter og karbonere på.
Måten jeg gjør det på er og fylle fra gjæringsdunk over i fatet. skru på koplingen, snu på hode og fylle det opp samtidig som jeg rister det til det slutter og suse. fyller opp til 2.5 bar.
er dette måten og gjøre det på?
burde jeg hartt mindre eller lavere trykk?
budre jeg la være og riste og heller bare laa det stå med trykk over noen timer/dager?
hva med sukker? kan jeg bare ha i sukkerlake og så skru igjen lokket uten og bruke gass?
eller er det helt andre måter som funker.
og til slutt, når det er ferdig løagret og jeg setter på gass for og drive ut ølet, må det da drikkes opp rimelig kjapt?
CB ølet jeg har i kranene blir tamt etter 1-2 uker og er ikke mulig og drikke..