Karbonering på høy temperatur?

Hei


Normalt så lar jeg flaskene stå et par uker i romtemperatur (20-22c)  for karbonering.

Hvordan vil prosessen påvirkes om flaskene står varmere? F.eks ved 30 grader?
Får man usmak? raskere karbonering? Mer CO2 ?

Noen som har erfaring eller mer eller mindre velbegrunnede formeninger?



HansKr
 
Jeg pleier å karbonere på cirka 26 grader i ti dagers tid, med godt resultat, før jeg kaldlagerer flaskene.
Det bør ikke være et problem å karbonere på enda høyerer temperaturer.

Emne: Temperatur for ettergjæring/karbonering på flaske
http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,7128.msg61994.html#msg61994
 
NØ karbonerte opp mot 30grader før. nå karbonerer de kunstig. Dette er fordi de trengte plassen varmerommet opptok.
 
Takk for svar og link.

Virker som det er helt greit å karbonere på høyere temperatur, og det gjør at ølem karbonerer raskere :)



HansKr
 
Tilbake
Topp