Karbonering

bjørn erik bjerk

Norbrygg-medlem
Har ett par brygg som har lite kullsyre, har brukt 6 GR/liter sukker (lake). Romtemperatur 17-18 grader.... går det an å åpne flaskene og tilsette mer lake, å korke ?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Det er som regel et par ting som kan gå galt ved karbonering:
A. De trenger litt mer tid og litt mer varme(varmekabler er knall. Du trenger ikke bekymre deg for usmaker for flaskekarbonering)
B. Du kan ha rørt dårlig rundt når du tilsatte sukkerlake og sukkeret er ujevnt fordelt. Si fra hvis noen flasker har ALTFOR mye.
C. Heftig coldcrashing(Det ferdig gjærede ølet settes rett over frysepunktet i en viss tid for å bunnfelle) kan noen ganger føre til at man ikke får nok eller slapp gjær med i flaskene, men dette er uvanlig.
D. Du har rett og slett målt feil.

Uansett, å åpne opp og tilsette er alltid en dårlig idè, mener jeg. Da utsetter du ølet for unødvendig oksidasjon.
Forøvrig enig med @RETBergen , sett de varmt!
 
Det er som regel et par ting som kan gå galt ved karbonering:
A. De trenger litt mer tid og litt mer varme(varmekabler er knall. Du trenger ikke bekymre deg for usmaker for flaskekarbonering)
B. Du kan ha rørt dårlig rundt når du tilsatte sukkerlake og sukkeret er ujevnt fordelt. Si fra hvis noen flasker har ALTFOR mye.
C. Heftig coldcrashing(Det ferdig gjærede ølet settes rett over frysepunktet i en viss tid for å bunnfelle) kan noen ganger føre til at man ikke får nok eller slapp gjær med i flaskene, men dette er uvanlig.
D. Du har rett og slett målt feil.

Uansett, å åpne opp og tilsette er alltid en dårlig idè, mener jeg. Da utsetter du ølet for unødvendig oksidasjon.
Forøvrig enig med @RETBergen , sett de varmt!
Takk :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp