Har bare laga 10 batcher siden start i høst så statistikkgrunnlaget er tynt men bra på det som er til nå. Har hørt at mengde sukker til karbonering varierer med øltype. Om dette er fordi ulik øl skal ha ulik mengde kullsyre eller om dette er for å få samme mengde kullsyre vet jeg ikke. Jeg ble tipset om å kjøle ned dunken et par dager før tapping og det har jeg gjort med det resultat at ølet har blitt klarere raskere om mengde bunnfall er minket betraktelig. Bivirkningen er slik jeg ser det at jeg ikke får nok kullsyre i flaskene. Har blandet 6g/L sukker og rørt forsiktig om og endt med nesten flatt øl. Har også tilsatt 6g/L ekstra etter en uke og da har det blitt greit nok. Har aldri latt flaskene stå på +-20 grader med enn 7-8 dager siden dette er noe jeg har lest et sted. På de første 2 batchene skjedde ikke dette, da tappa jeg rett på flasker og brukte 1kg sukker slik det stod på ølsettet. Det ble rottegift og gav dårlige assosiasjoner til ungdomstiden med dårlig hjemmebrent som ble bøttet innpå. Det beste jeg har fått til er med kun humle og malt og sukker til karbonering. Men det blir dårlig karbonert. Lurer på om det er en ide å lage seg en blandig av både gjær,sukker og vann til karbonering i tilfelle gjæra blir nesten borte under nedkjølingen. Har kjøpt en bunke nottingham ale og skal holde meg til det slik at jeg ikke blander inn for mange ukjente faktorer i starten.