1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

karve

En tråd i 'Juleølkonkurransen' startet av STRAUMEN VÆRK, 27 Jul 2015.

  1. STRAUMEN VÆRK

    STRAUMEN VÆRK
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei
    vi har tenkt å brygge en øl med litt karvesmak, når er det best å tilsette karve?
    skal karven knuses , eller tilsettes I gjæringsdunken?
    Tips ønskes!
     
    #1 STRAUMEN VÆRK, 27 Jul 2015
    Sist redigert: 30 Jul 2015
  2. Håvard Lysberg

    Håvard Lysberg
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg ville muligens tilsatt karven ve slutten av koken eller i gjæringsdunken, jeg bruker å lett knuse krydder som jeg tilsetter i ølbrygget i en morter, men man må være forsiktig.
     
  3. STRAUMEN VÆRK

    STRAUMEN VÆRK
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei
    Hvor mange gram pr liter er det du bruker i dine oppskrifter ?
     
  4. Håvard Lysberg

    Håvard Lysberg
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det er litt ut i fra hvor mye smak du vil ha på ditt brygg jeg brukte 0,6g pr liter og var fornøyd med det, men jeg ser mange velger nærmere 1g pr liter.
     
  5. STRAUMEN VÆRK

    STRAUMEN VÆRK
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takker for svar, vi får prøve oss litt fram når den dagen kommer.
     

Del denne siden