Hei!
Jeg har bygget en Keezer fra en liten fryseboks og har plass til 3 fat i den.
Den ble ganske fin og jeg var kjempefornøyd inntil jeg skulle tappe meg en øl fra den.
80% skum er ikke helt det som var drømmen.
På BryggSelv mente de at ca 1,5 meter med 3/16 slange burde holde så jeg la meg på 2 meter for å være på den sikre siden.
Nå har jeg lest om balansering av tappesystemet til øyet ble stort og vått, men blir bare mer og mer forvirret.
Litt fakta:
- Fatene har et trykk på 12 PSI.
- Det er 4 grader i Keezeren.
- Det er en vifte i Keezeren som sirkulerer luften så jeg antar at temperaturen er nokså jevn.
- Høyde fra midten av fatet til tappekranen er 45 cm.
- Slangen er en 3/16 Indre Diameter vinylslange tredd rett på Ball-lock og nippel til Shank.
- Lengde er 2 meter.
- Overflødig slange er rullet opp og ligger på toppen av fatene.
- Jeg ser ingen lekkasjer noe sted.
- FG på ølet i de to fatene jeg har testet er på 1.008 og 1.010 hvis det har noe å si.
Etter å ha benyttet flere kalkulatorer på det store internettet får jeg svært ulike svar.
Bryggekalkulator.no sier 32 cm ihht BYO og 103 cm ihht Beersmith.
I den andre enden sier Mikesoltys.com at jeg skal ha 307 cm.
Det store spørsmålet er altså hvor lang slange jeg trenger til dette oppsettet
Kan noen her med et lignende oppsett si noe om hvilke slangelengde dere benytter?
Ellers tar jeg imot alle råd og tips som kan få dette til å funke
Jeg har bygget en Keezer fra en liten fryseboks og har plass til 3 fat i den.
Den ble ganske fin og jeg var kjempefornøyd inntil jeg skulle tappe meg en øl fra den.
80% skum er ikke helt det som var drømmen.
På BryggSelv mente de at ca 1,5 meter med 3/16 slange burde holde så jeg la meg på 2 meter for å være på den sikre siden.
Nå har jeg lest om balansering av tappesystemet til øyet ble stort og vått, men blir bare mer og mer forvirret.
Litt fakta:
- Fatene har et trykk på 12 PSI.
- Det er 4 grader i Keezeren.
- Det er en vifte i Keezeren som sirkulerer luften så jeg antar at temperaturen er nokså jevn.
- Høyde fra midten av fatet til tappekranen er 45 cm.
- Slangen er en 3/16 Indre Diameter vinylslange tredd rett på Ball-lock og nippel til Shank.
- Lengde er 2 meter.
- Overflødig slange er rullet opp og ligger på toppen av fatene.
- Jeg ser ingen lekkasjer noe sted.
- FG på ølet i de to fatene jeg har testet er på 1.008 og 1.010 hvis det har noe å si.
Etter å ha benyttet flere kalkulatorer på det store internettet får jeg svært ulike svar.
Bryggekalkulator.no sier 32 cm ihht BYO og 103 cm ihht Beersmith.
I den andre enden sier Mikesoltys.com at jeg skal ha 307 cm.
Det store spørsmålet er altså hvor lang slange jeg trenger til dette oppsettet
Kan noen her med et lignende oppsett si noe om hvilke slangelengde dere benytter?
Ellers tar jeg imot alle råd og tips som kan få dette til å funke