Jeg har et spørsmål eller to angående kjølere og skum.
Til vanlig har jeg bryggene mine stående på kjøl på rundt 3 grader (på fat) der er karbonert slik jeg liker de.
Hvordan blir det dersom jeg fyller et 30 liter fat med et av bryggene og det blir stående i romtemperatur under servering? Vil det påvirke skummet dersom jeg bruker samme trykk som på kjølen?
Dersom jeg gjør dette men samtidig servere gjennom kjøleanlegg, slik at ølet som går inn er romtemperatur, men kommer ut igjen på rundt 3 grader, vil da skummet være tilsvarende det som jeg har på kjøl?
Til vanlig har jeg bryggene mine stående på kjøl på rundt 3 grader (på fat) der er karbonert slik jeg liker de.
Hvordan blir det dersom jeg fyller et 30 liter fat med et av bryggene og det blir stående i romtemperatur under servering? Vil det påvirke skummet dersom jeg bruker samme trykk som på kjølen?
Dersom jeg gjør dette men samtidig servere gjennom kjøleanlegg, slik at ølet som går inn er romtemperatur, men kommer ut igjen på rundt 3 grader, vil da skummet være tilsvarende det som jeg har på kjøl?