Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei!
Har hatt kegerator en stund nå. Det er ett benkekjøleskap (Matsui) med mekanisk termostat. Har 2x 19L Corneliusfat + CO₂ flaske inni.
Termostaten er av typen som går fra 1-6, noe jeg synes er problematisk. Har tidligere prøvd å justere termostaten på ca. 5, men ølet får en temperatur på 8-9 grader, som er noe varmt, synes jeg. Kunne tenkt meg å komme nærmere 3-4-5 grader.
Jeg prøvde å justere opp termostaten til 5.5-5.6, men resultatet ble kondens som ble is (av typen man får på spritflasker som har lugget lenge i fryseren) på begge corneliusfatene, og en dritredd brygger som slo ned termostaten til 4 igjen. Ølet var godt og kaldt (målte ikke temp), men jeg var redd for å fryse ølet, så jeg turte ikke å la termostaten stå på 5.5-5.6 lengre.
Har nå sakte men sikkert justert opp termostaten igjen over en 2-ukers periode, men jeg synes ikke ølet blir noe kaldere. Har målt med termometer, og temperaturen er på 8-9 grader (i øl som har blitt tappet), noe som er for varmt for min smak.
Bør jeg eventuelt kjøpe meg en UT-200 og sette føleren i ett glass kaldt vann, og sette termostaten på max?
Finnes det noen andre lure løsninger?
Har hatt kegerator en stund nå. Det er ett benkekjøleskap (Matsui) med mekanisk termostat. Har 2x 19L Corneliusfat + CO₂ flaske inni.
Termostaten er av typen som går fra 1-6, noe jeg synes er problematisk. Har tidligere prøvd å justere termostaten på ca. 5, men ølet får en temperatur på 8-9 grader, som er noe varmt, synes jeg. Kunne tenkt meg å komme nærmere 3-4-5 grader.
Jeg prøvde å justere opp termostaten til 5.5-5.6, men resultatet ble kondens som ble is (av typen man får på spritflasker som har lugget lenge i fryseren) på begge corneliusfatene, og en dritredd brygger som slo ned termostaten til 4 igjen. Ølet var godt og kaldt (målte ikke temp), men jeg var redd for å fryse ølet, så jeg turte ikke å la termostaten stå på 5.5-5.6 lengre.
Har nå sakte men sikkert justert opp termostaten igjen over en 2-ukers periode, men jeg synes ikke ølet blir noe kaldere. Har målt med termometer, og temperaturen er på 8-9 grader (i øl som har blitt tappet), noe som er for varmt for min smak.
Bør jeg eventuelt kjøpe meg en UT-200 og sette føleren i ett glass kaldt vann, og sette termostaten på max?
Finnes det noen andre lure løsninger?