N
Noget Undergjæret
Har vel bare brukt gelatin en gang selv, men den skal tilsettes varm. Sannsynligvis en fordel da ølen jo skal være ned mot null grader for best resultat. Det varme vannet vil vel da legge seg øverst slik at gelatinen starter ovenfra med å binde seg til gjær/partikler som deretter bunnfelles.
Den blander seg selv sikkert igjen mye pga. forskjellen i temperatur.
Jeg brukte 24 timer før tapping.
Personlig prøver jeg å ha mulighet for å sette ølene såpass kaldt i nok tid til at de klarner på egenhånd. Men gelatin fungerte også bra for meg, veldig klart øl som imidlertid brukte dobbel så lang tid for å flaskekarboneres.
Den blander seg selv sikkert igjen mye pga. forskjellen i temperatur.
Jeg brukte 24 timer før tapping.
Personlig prøver jeg å ha mulighet for å sette ølene såpass kaldt i nok tid til at de klarner på egenhånd. Men gelatin fungerte også bra for meg, veldig klart øl som imidlertid brukte dobbel så lang tid for å flaskekarboneres.