Her er den oppskriften jeg brukte på klone av hesje ølet. Ble meget bra, men kunne ønske meg litt mindre røYksmak og litt mere aroma og smaks hummle, ellers synes jeg det ble perfekt. Jeg glemte også å ha i havre gryn, men tror det har mest med skummet på ølet å gjøre. Lykke til! tror ikke du blir skuffet!
Wort Volume Before Boil: 26 l
Wort Volume After Boil: 22l
Volume Transferred: 21.00 l
Volume At Pitching: 21 l
Final Batch Volume: 20 l
Expected Pre-Boil Gravity: 1.058 SG
Expected OG: 1.068 SG
Expected FG: 1.020 SG
Expected ABV: 6.5 %
Expected ABW: 5.0 %
Expected IBU (using Rager): 29.0
Expected Color: 21.7 EBC
Apparent Attenuation: 65.0 %
Mash Efficiency: 65.0 %
Boil Duration: 60.0 mins
Fermentation Temperature: 18-20 degC
Fermentables
Pale Ale Malt 4.435 kg (66.0 %) In Mash/Steeped
Havregryn 0.672 kg (10.0 %) In Mash/Steeped
Rugmalt 0.672 kg (10.0 %) In Mash/Steeped
Røykmalt 0.672 kg (10.0 %) In Mash/Steeped(halvert mengde og heller mere crystal eller pale malt)
Crystal 0.272 kg (4.0 %) In Mash/Steeped
Hops
UK Golding (5.5 % alpha) 40 g Loose Pellet Hops used In Mash
UK Golding (5.5 % alpha) 40 g Loose Pellet Hops used 10 Min From End
UK Golding (5.5% alpha) 20 g Loose Pellet Hops Når varmen er skrudd av
Other Ingredients
Mash Schedule
Mash Type: Full Mas
Yeast: White Labs WLP565-Belgian Saison I
h
Schedule Name:Single Step Infusion (67C/152F)
Step: Rest at 67 degC for 60 mins
6g farin pr. l ved flasking, karbonisering ca 8-10 dager