Mitt første emne her er om en oppskrift på Porter som jeg er veldig spent på å begynne på. Jeg er nybegynner og har lite greie på malt og humle. Oppskriften er som følger:
2 kg. ekstra mørk ekstrakt fra Muntons
1 kg. mørk ekstrakt fra Muntons
320 gram Cara-crystalmalt
100 gram Chokolade-malt
150 gram Black-malt
100 gram East Kent Goldings-humle (80 gram anvendes)
11 gram overgær (DCL-gær)
10 gram Irish Moss eller Klar Urt
Som dere skjønner er jeg gla i mørkt øl :skitbra:. Jeg har tidligere kun laget øl ut av ølsett der jeg har erstattet sukker med maltekstrakt og synes dette ble bra. Nå vil jeg ta ett skritt videre. Det jeg lurer på om jeg kan tilsette malten som den er, eller om jeg må knuse malten først før jeg har den i. Har også lest her på forumet om å lage te av malten før den tilsettes.
2 kg. ekstra mørk ekstrakt fra Muntons
1 kg. mørk ekstrakt fra Muntons
320 gram Cara-crystalmalt
100 gram Chokolade-malt
150 gram Black-malt
100 gram East Kent Goldings-humle (80 gram anvendes)
11 gram overgær (DCL-gær)
10 gram Irish Moss eller Klar Urt
Som dere skjønner er jeg gla i mørkt øl :skitbra:. Jeg har tidligere kun laget øl ut av ølsett der jeg har erstattet sukker med maltekstrakt og synes dette ble bra. Nå vil jeg ta ett skritt videre. Det jeg lurer på om jeg kan tilsette malten som den er, eller om jeg må knuse malten først før jeg har den i. Har også lest her på forumet om å lage te av malten før den tilsettes.