Skal lage en wit med bringebær og tenkte å bruke bær som har vært fryst, men burde de kokes kjapt først for desinfisering eller er det bare å hive de i gjæringskaret (etter stormgjæring)?
Bare å hive frosne bær i karet etter stormgjæring. Eventuellt la de tine litt i et sekundærkar, deretter overføre vørteren. Har gjort begge deler med meget godt resultat. Viktigste er vel å bruke kvalitets bringebær. Det finnes forskjellige typer, de søteste er nok best å bruke. Bruk også nok bær. Brukte 5,5 kg på 50 liter. Bruk gjerne mer... Har blitt fantastisk godt øl ihvertfall !
Bare å hive frosne bær i karet etter stormgjæring. Eventuellt la de tine litt i et sekundærkar, deretter overføre vørteren. Har gjort begge deler med meget godt resultat. Viktigste er vel å bruke kvalitets bringebær. Det finnes forskjellige typer, de søteste er nok best å bruke. Bruk også nok bær. Brukte 5,5 kg på 50 liter. Bruk gjerne mer... Har blitt fantastisk godt øl ihvertfall !
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.