Ørnegård
Norbrygg-medlem
Hei!
Skal sette mitt aller første ølset (Coopers lager) og leser (og planlegger å i stor grad å følge) "Bedre instrukser for brygging fra ølsett" (http://norbrygg.no/index.php/slik-brygger-man/artikler/41-bedre-instrukser-for-bryggingfra-olsett). Jeg har også vært en ivrig leser av forumet her i noen uker nå og forsøker å ta til meg det som er av erfaringer her (og det er mye!).
Men jeg er litt forvirret av det som står (oppdateringen av Kjetil S) i punkt 2:
Det å brygge øl er en prosess som involverer et helt sentralt element: Brygget må kokes. Jeg gjentar: Brygget MÅ kokes. Jo, jeg vet det står trykket på nesten alle ølsettene "No boiling required", men dette er ganske enkelt ikke sant. Muligens fremsetter man en slik påstand i håp om å selge flere bokser - jeg vet ikke, men tro meg, kokingen er nødvendig for å være sikret et godt resultat. *OBS: En oppdatering angående dette, ved Kjetil S: "Tvert imot vil kokingen få det vesle som måtte være av aroma til å fordampe. Men eventuell spraymalt eller sukker må selvfølgelig kokes."
Jeg har kjøpt Maltekstrakt Lys/Pale 1,8kg (http://www.bryggselv.no/ds_product_info.php/products_id/134) hos bryggselv og tenker å erstatte sukkeret i oppskriften med 1,3 kg av dette (har lest en plass at en tommerfingerregel er at 1,3 kg maltekstrakt erstatter 1 kg sukker).
1) Bør jeg koke maltekstrakten (både den i ølsettet og den ekstra som jeg har kjøpt) i noen liter vann, eller ikke?
2) Har jeg kjøpt riktig maltekstrakt fra bryggselv - bør dette fortsatt kunne bli et greit brygg?
Jeg har opprettet en blogg (http://bryggerstupet.wordpress.com/) med en stegvis plan for gjennomføringen av min første batch. Om noen skulle ha kommentarer til resten av gjennomføringsplanen, så er det selvsagt bare hyggelig!
mvh.
Øystein
Skal sette mitt aller første ølset (Coopers lager) og leser (og planlegger å i stor grad å følge) "Bedre instrukser for brygging fra ølsett" (http://norbrygg.no/index.php/slik-brygger-man/artikler/41-bedre-instrukser-for-bryggingfra-olsett). Jeg har også vært en ivrig leser av forumet her i noen uker nå og forsøker å ta til meg det som er av erfaringer her (og det er mye!).
Men jeg er litt forvirret av det som står (oppdateringen av Kjetil S) i punkt 2:
Det å brygge øl er en prosess som involverer et helt sentralt element: Brygget må kokes. Jeg gjentar: Brygget MÅ kokes. Jo, jeg vet det står trykket på nesten alle ølsettene "No boiling required", men dette er ganske enkelt ikke sant. Muligens fremsetter man en slik påstand i håp om å selge flere bokser - jeg vet ikke, men tro meg, kokingen er nødvendig for å være sikret et godt resultat. *OBS: En oppdatering angående dette, ved Kjetil S: "Tvert imot vil kokingen få det vesle som måtte være av aroma til å fordampe. Men eventuell spraymalt eller sukker må selvfølgelig kokes."
Jeg har kjøpt Maltekstrakt Lys/Pale 1,8kg (http://www.bryggselv.no/ds_product_info.php/products_id/134) hos bryggselv og tenker å erstatte sukkeret i oppskriften med 1,3 kg av dette (har lest en plass at en tommerfingerregel er at 1,3 kg maltekstrakt erstatter 1 kg sukker).
1) Bør jeg koke maltekstrakten (både den i ølsettet og den ekstra som jeg har kjøpt) i noen liter vann, eller ikke?
2) Har jeg kjøpt riktig maltekstrakt fra bryggselv - bør dette fortsatt kunne bli et greit brygg?
Jeg har opprettet en blogg (http://bryggerstupet.wordpress.com/) med en stegvis plan for gjennomføringen av min første batch. Om noen skulle ha kommentarer til resten av gjennomføringsplanen, så er det selvsagt bare hyggelig!
mvh.
Øystein