Jeg skal brygge min første IPA basert på maltekstrakt og humle (pellets). Jeg planlegger ca 20 liter på gjæringsdunken, men har kun kaserolle som passer til å koke 8 liter om gangen. Med stor kjele beregner Beermith en bitterhet på 85 IBU, men når jeg velger å koke 8 liter vørter og tilsette resterende vann etterpå får jeg IBU på 20.7 med samme mengde humle. Jeg hadde opprinnelig planlagt å koke all malt og humle i en batch og tilsette resterende vann i dunken etterpå, men det ser ikke ut til å funke i.f. Beersmith.
Er det slik at du får ut mere bitterhet av humlen dersom den kokes i større volum?
Bør jeg heller koke flere ganger og fordele ekstrakt og humle likt på hver batch? (eller aller helst, handle ny kjele)
Er det slik at du får ut mere bitterhet av humlen dersom den kokes i større volum?
Bør jeg heller koke flere ganger og fordele ekstrakt og humle likt på hver batch? (eller aller helst, handle ny kjele)