Koke i to omganger

Jeg har ikke stor nok koke å må derfor koke i to omganger.

Den første vørteren er har mye høyere OG enn den siste, men jeg blander de sammen i samme gjæringskar.

Sørsmålet er om jeg skal koke like lenge begge gangene, og om jeg skal dele humla å kjøre halvparten i hver?  Eller om jeg kan tillsette all humla i den siste koka?

Skal jeg gjøre det raskest mulig kunne jeg jo koke den første i ca 15 min og så kjøle den ned og så koker jeg 90 min i runde to?
 
Du bør koke i minst 45 minutter. Jeg ville fordelt humlen på de kokene (mest på høyest og vørter) og kokt i 60 eller 70 minutter.

Lykke til  :)
 
Jeg også pleide å gjøre det slik som du nå nevner. Det jeg da gjorde var å koke de i ca. samme tid og tilsatte kun humle i den ene kjelen (den med høyest OG). Jeg erstattet også litt av den vørteren som fordampet med kokende vann fra vannkoker uten at dette påvirket brygget.
 
Tilbake
Topp