Jeg skal til å settte en tjekkisk pilsner nå til helgen, men har et spørsmål i den forbindelse.
Jeg har et meskekar på 25 liter men ingen stor nok kjele til å koke det i. Jeg har tidligere kokt det i 2 kjeler på 11 liter hver, men da har det kokt bort for mye så jeg står kun igjen med ca 14 liter.
Mitt spørsmål er om jeg kan koke det 45 min i stedenfor 60 min? Vet at man koker for å få bort uønsket proteiner og tanniner, men siden mengden er mindre trenger den vel ikke å stå å koke såpass lenge?
Skal kjøpe nytt utstyr til sommeren men intill da må det blir denne nødløsningen :
Jeg har et meskekar på 25 liter men ingen stor nok kjele til å koke det i. Jeg har tidligere kokt det i 2 kjeler på 11 liter hver, men da har det kokt bort for mye så jeg står kun igjen med ca 14 liter.
Mitt spørsmål er om jeg kan koke det 45 min i stedenfor 60 min? Vet at man koker for å få bort uønsket proteiner og tanniner, men siden mengden er mindre trenger den vel ikke å stå å koke såpass lenge?
Skal kjøpe nytt utstyr til sommeren men intill da må det blir denne nødløsningen :