Kølsch gjæring

Kim O.J.

Norbrygg-medlem
Jeg har en Kølsch stående til gjæring nå på 16 grader. Lurer på om jeg skal holde temperaturen helt til coldcrash eller bør den økes på slutten? Bare mener å ha lest at noen øker temperatur noen grader på slutten av gjæringen.
 
Jeg gjæret min på 15, økte den til 17 etter en uke, og så 19 nå de siste dagene, krasjer den i kveld så den er klar til flasking søndag. Økningen er egentlig av gammel vane for å oppmuntre gjæren til å rydde etter seg (fortere). Som vanlig med brygging så er det mange veier til mål...
 
Er vel ikke noen god grunn til å ikke øke? Det går ofte helt fint uten, men det gjør heller ikke noe skade å øke. Dumt om det er usmaker, for eksempel diacetyl, bare fordi man ikke tok seg bryet med å justere opp temperaturen et par grader. Jeg tenker som så at det er bare noe å vinne og ingenting å tape med å øke temp.
 
Tilbake
Topp