Hei!
Jeg sitter her på nattevakt og funderer litt :jaha:
Hvor mange % umaltet bygg klarer Maris Otter å konvertere i en mesk med tetthet 2,5-3 L/kg?
Grunnen til at jeg spør er at min far har litt egenprodusert maltet bygg og en del umaltet bygg. Av erfaringer jeg gjorde meg i sommer så er konverteringsevnen i denne malten liten. Dette har jeg nå laget litt forskjellige spesialmalter av.
B.l.a
Golden malt
Brown/Amber malt
Chocolate malt
Black Patent
Roasted Barley
Lys Crystal
Mørk Crystal (Jeg er klar over at Crystalmaltene muligens ikke vil være veldig "Crystal" på grunn av liten konverteringevne)
Planen videre er å bruke kommersiell basemalt og egenprodusert spesialmalt for å sette mesteparten av maltsmaken i ølet. Foreløpig har jeg tenkt å lage 3 forskjellige øl av dette.
Lys og lett ca 5% (Pale Ale, Golden eller Amber?)
Mørkere og kraftigere ca 6-7% (Amber, Brown eller Porter)
Mørkt og sterkt (Porter eller Stout)
På grunn av liten kontroll med EBCer og fargetyper så er det vanskelig å forutsi noe mer om øltype foreløpig. De to mørke typene blir de letteste å få frem en særegen maltsmak i. Utfordringen tror jeg ligger i det lette og lyse ølet. Her kan jeg jo ikke bruke så mye av spesialmalten. Derfor tenkte jeg å bare knuse en ukjent andel egenprodusert malt og la Maris Otteren konvertere stivelsen i den. Spørsmålet blir som emnetittelen: Hvor mange %?
For øvrig kan jeg nevne at jeg har tilgang på litt kommersiell pilsnermalt, men ikke mye. Er det et poeng å bytte ut noen 100g Maris Otter med Pilsnermalt?
Jeg planlegger også bare en humletillsetting på 60 minutter for å få frem maltsmaken. Er dette uklokt? Er Chinook et dårlig valg i disse forsøkene?
Jeg sitter her på nattevakt og funderer litt :jaha:
Hvor mange % umaltet bygg klarer Maris Otter å konvertere i en mesk med tetthet 2,5-3 L/kg?
Grunnen til at jeg spør er at min far har litt egenprodusert maltet bygg og en del umaltet bygg. Av erfaringer jeg gjorde meg i sommer så er konverteringsevnen i denne malten liten. Dette har jeg nå laget litt forskjellige spesialmalter av.
B.l.a
Golden malt
Brown/Amber malt
Chocolate malt
Black Patent
Roasted Barley
Lys Crystal
Mørk Crystal (Jeg er klar over at Crystalmaltene muligens ikke vil være veldig "Crystal" på grunn av liten konverteringevne)
Planen videre er å bruke kommersiell basemalt og egenprodusert spesialmalt for å sette mesteparten av maltsmaken i ølet. Foreløpig har jeg tenkt å lage 3 forskjellige øl av dette.
Lys og lett ca 5% (Pale Ale, Golden eller Amber?)
Mørkere og kraftigere ca 6-7% (Amber, Brown eller Porter)
Mørkt og sterkt (Porter eller Stout)
På grunn av liten kontroll med EBCer og fargetyper så er det vanskelig å forutsi noe mer om øltype foreløpig. De to mørke typene blir de letteste å få frem en særegen maltsmak i. Utfordringen tror jeg ligger i det lette og lyse ølet. Her kan jeg jo ikke bruke så mye av spesialmalten. Derfor tenkte jeg å bare knuse en ukjent andel egenprodusert malt og la Maris Otteren konvertere stivelsen i den. Spørsmålet blir som emnetittelen: Hvor mange %?
For øvrig kan jeg nevne at jeg har tilgang på litt kommersiell pilsnermalt, men ikke mye. Er det et poeng å bytte ut noen 100g Maris Otter med Pilsnermalt?
Jeg planlegger også bare en humletillsetting på 60 minutter for å få frem maltsmaken. Er dette uklokt? Er Chinook et dårlig valg i disse forsøkene?