Jeg prøvde meg på to sterke brygg, tirsdag 10 feb . Jeg brygget først en Best Bitter på White WLP 013 London Ale med OG 1.046.
Nesten 1/2 av gjærkake ( en dag gammel) brukte jeg på en Barley Wine OG 1.102. Pga begrensninger med Speidelen tilsetter jeg 2,3 kg maltekstrakt og 0,6 kg sukker.
Litt over 1/3 av kaka brukte jeg på en overgjæret, krydret juleøl. OG 1.090 med 1,5 kg maltekstrakt og 0,5 kg sukker.
Nå skulle jeg prøve meg på TEMPERATURKONTROLL! Begge ble brygget samme dag. Jeg tapet føleren fast til Barleywinen og satte termostaten på 20 °C. Måte sette "blowofftube" på begge i går, onsdag (se bilde). Tydelig at det utvikler varme! I morges var det iskaldt på vaskerommet. Termostaten viste 21,5 °C mens temperaturen i rommet var 14 °C. Og det gjæret!! Jeg bare tenker på temperaturen i gjæringsspannet hvis romtemperaturen hadde vørt på 20 °C. Godt jeg satte flaskene fra "Blowoff" i bøtter!
Iflg Mr Malty skulle jeg ha brukt 2 dl og 1,7 dl slurry, men det ble litt på slumpen. Tok vare på litt til neste brygg i tillegg.
janh
:ilike:
Nesten 1/2 av gjærkake ( en dag gammel) brukte jeg på en Barley Wine OG 1.102. Pga begrensninger med Speidelen tilsetter jeg 2,3 kg maltekstrakt og 0,6 kg sukker.
Litt over 1/3 av kaka brukte jeg på en overgjæret, krydret juleøl. OG 1.090 med 1,5 kg maltekstrakt og 0,5 kg sukker.
Nå skulle jeg prøve meg på TEMPERATURKONTROLL! Begge ble brygget samme dag. Jeg tapet føleren fast til Barleywinen og satte termostaten på 20 °C. Måte sette "blowofftube" på begge i går, onsdag (se bilde). Tydelig at det utvikler varme! I morges var det iskaldt på vaskerommet. Termostaten viste 21,5 °C mens temperaturen i rommet var 14 °C. Og det gjæret!! Jeg bare tenker på temperaturen i gjæringsspannet hvis romtemperaturen hadde vørt på 20 °C. Godt jeg satte flaskene fra "Blowoff" i bøtter!
Iflg Mr Malty skulle jeg ha brukt 2 dl og 1,7 dl slurry, men det ble litt på slumpen. Tok vare på litt til neste brygg i tillegg.
janh
:ilike: