Statherian
Norbrygg-medlem
Satte mitt andre brygg for uke siden - en slags amber/IPA som jeg "slumpet i sammen" sånn halvveis etter en oppskrift jeg fant på Coopers sitt forum og det jeg hadde av ingredienser. Brukte en pakke Wyeast 1272 som var 4 uker gammel, og det gjæret godt allerede etter 12 timer. OG var 44.
Målte SG i går, og den var på 12, så brygget ser ut til å nærme seg der det skal være. Smakte også litt på målingen, og det var allerede lovende smak synes jeg. Men det er fortsatt ca 2 - 3 cm ganske tykk krausen (og det har det vært helt siden stormgjæringen var godt i gang), selv om det nå ser ut som det er veldig lite aktivitet/bobling.
Har to spørsmål:
1: Har tenkt å tørrhumle brygget - har det noe å si om det fortsatt er såpass mye krausen? Har tenkt å ha humla i en humlesokk med klinkekuler (som jeg koker på forhånd), så den bør vel synke under krausen uansett.
2: Har lest om flere som "aldri" blir kvitt krausen på enkelte brygg. Hvis jeg etter en uke til måler stabil SG/FG, og det fortsatt er krausen, gjør det noe om jeg flasker? Jeg har et Coopers gjæringskar med tappekran på, så det vil jo tappes under krausen. Ser noen foreslår f.eks. å gi gjæringskaret et par kraftige dunk for å få krausen til å synke - er det en god idé?
Målte SG i går, og den var på 12, så brygget ser ut til å nærme seg der det skal være. Smakte også litt på målingen, og det var allerede lovende smak synes jeg. Men det er fortsatt ca 2 - 3 cm ganske tykk krausen (og det har det vært helt siden stormgjæringen var godt i gang), selv om det nå ser ut som det er veldig lite aktivitet/bobling.
Har to spørsmål:
1: Har tenkt å tørrhumle brygget - har det noe å si om det fortsatt er såpass mye krausen? Har tenkt å ha humla i en humlesokk med klinkekuler (som jeg koker på forhånd), så den bør vel synke under krausen uansett.
2: Har lest om flere som "aldri" blir kvitt krausen på enkelte brygg. Hvis jeg etter en uke til måler stabil SG/FG, og det fortsatt er krausen, gjør det noe om jeg flasker? Jeg har et Coopers gjæringskar med tappekran på, så det vil jo tappes under krausen. Ser noen foreslår f.eks. å gi gjæringskaret et par kraftige dunk for å få krausen til å synke - er det en god idé?