Jeg har ikke smakt enda men jeg regner med det. Har bare fulgt oppskriften. Vil bare ha ett øl som smaker ett hint av jul.Hva vil du at ølet ditt skal smake? Smaker det Porter nå?
Tenker du å lage en te av dette? Virker somTrådstarter allerede har brygget ølet.Prøv denne; 5g fersk ingefær i skiver, 2g kanelstang, 1g nellikspiker, stjerneanis og vaniljestang per liter, 10 min kok
Brygga et helt jævlig juleøl på 7 % på mossmaltekstrakt, anis, pepper, ingefær, kanel, nellik, cognac og... en god dose gløgg. Halve kullet ble kastet ut fra juleballet før de en gang kom inn. Men ølet, det var karbonertIkke for å kuppe tråden, men vi planlegger også å tilsette krydder i litt av vårt juleøl som et eksperiment. En kom med forslag om å tilsette gløggmiks. Må jo ta hensyn til sukkeret og karbonering. Men nå ser jeg at tomtegløgg inneholder natriumbenzoat. Dette vil kanskje ta livet av gjæra, slik at vi ikke får karbonering?
Jeg prøvde dette en gang, og det er til dags dato det værste ølet jeg har laget - og smakt.En kom med forslag om å tilsette gløggmiks.
Skal fortelle det til han som kom med ideen.Jeg prøvde dette en gang, og det er til dags dato det værste ølet jeg har laget - og smakt.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Tenker du å lage en te av dette? Virker somTrådstarter allerede har brygget ølet.
Det stemmer. Ølet står nå på 2. uken på dunk. Skal måle det til helga med tanke på flasking. Tenkte å tilsette litt krydder i krydderpose de siste dagene. Tenkte på nellik, kanelstang og stjerneanis. Men usikker på hvor mye av hver. 23 liter øl. Vil ikke ødelegge smaken på ølet bare tilsette ett hint av jul.Tenker du å lage en te av dette? Virker somTrådstarter allerede har brygget ølet.