Hei. Jeg er ganske fersk både som hjemmebrygger og her på forumet og har derfor søkt en del rundt, men sliter med å finne et eksakt svar på det jeg lurer på:
Jeg har blandet 14 l eldorado eplejuice, 3 hermetiske bokser med pærer og jærstarer og latt det stå i snart 2 uker. Nå idag var oechelvekten på ca. 7, så jeg fant ut det var på tide å gjøre noe. Jeg trodde dette med kullsyre fungerte på samme måte som med øl, men det er ikke så enkelt? Jeg har uansett nå kastet ut de hermetiske pærene, stukket om og satt alt ganske kjølig i håp om å få litt svar her. Hvordan får jeg cideren klar, litt søt (jeg vet den ikke blir som i butikken uansett), og med kullsyre, uten å kunstig fremstille kullsyre?
Jeg har blandet 14 l eldorado eplejuice, 3 hermetiske bokser med pærer og jærstarer og latt det stå i snart 2 uker. Nå idag var oechelvekten på ca. 7, så jeg fant ut det var på tide å gjøre noe. Jeg trodde dette med kullsyre fungerte på samme måte som med øl, men det er ikke så enkelt? Jeg har uansett nå kastet ut de hermetiske pærene, stukket om og satt alt ganske kjølig i håp om å få litt svar her. Hvordan får jeg cideren klar, litt søt (jeg vet den ikke blir som i butikken uansett), og med kullsyre, uten å kunstig fremstille kullsyre?