Hei.
Jeg skal brygge en Diamond Czech Lager i morgen. Jeg har fundert på om jeg skal gå rett videre og brygge en lager til, på gjærrestene - altså fylle den nylagede vørteren rett på bunnfallet i gjæringskaret etter det første er tappet av. Jeg tror jeg skal klare å time det slik at jeg kan ha på det nye brygget senest dagen etter jeg tapper det første. For å gjøre bryggene litt forskjellige, tenkte jeg å gjøre en "imperial"-vri på det neste brygget, og i tillegg blande inn litt vienna malt.
Ifølge brewfather vil det nye brygget få en OG på 1.064, og en ABV på 6,4. Kan jeg stole på at gjærrestene i bunnfallet vil klare å gjære ut dette? Vil jeg få bismak/usmak på grunn av det som blir igjen etter det første brygget? Er dette bare tull og tøys, og jeg burde heller vaske imellom og koste på meg nytt gjær? Planlagt oppskrift følger under.
Jeg skal brygge en Diamond Czech Lager i morgen. Jeg har fundert på om jeg skal gå rett videre og brygge en lager til, på gjærrestene - altså fylle den nylagede vørteren rett på bunnfallet i gjæringskaret etter det første er tappet av. Jeg tror jeg skal klare å time det slik at jeg kan ha på det nye brygget senest dagen etter jeg tapper det første. For å gjøre bryggene litt forskjellige, tenkte jeg å gjøre en "imperial"-vri på det neste brygget, og i tillegg blande inn litt vienna malt.
Ifølge brewfather vil det nye brygget få en OG på 1.064, og en ABV på 6,4. Kan jeg stole på at gjærrestene i bunnfallet vil klare å gjære ut dette? Vil jeg få bismak/usmak på grunn av det som blir igjen etter det første brygget? Er dette bare tull og tøys, og jeg burde heller vaske imellom og koste på meg nytt gjær? Planlagt oppskrift følger under.