johanj
Norbrygg-medlem
Jeg har en gang tidligere brygget pils, og etter omstikking så satte jeg gjørspennet i kjløeskap på ca 2 grader i 6 uker. Ved overføring til fat var det et tynt lag med gjærslam på bunn, over det var det et lag med noe som ikke innholdt noen synlige partikler men var skilte seg ut fordi det var litt uklart, mere tykkkflytende lag som ikke ble synlig for jeg hadde tappet av mesteparten av øllen. Jeg antok dette var sk chill-haze og dumpet det (ca 3 liter).
Nå har jeg brygget pils igjen, men har ikke lenger plass i kjøleskapet til store gjærspanner, og mitt spørsmål blir derfor: Er det et fornuftig alternativ å stikke det om på fat, karbonere og sette fatene i feks en fryseboks på lav temp (1-2 grader)? Jeg antar denne lagringstiden bør være mellom 1 og 2 måneder totalt.
Nå har jeg brygget pils igjen, men har ikke lenger plass i kjøleskapet til store gjærspanner, og mitt spørsmål blir derfor: Er det et fornuftig alternativ å stikke det om på fat, karbonere og sette fatene i feks en fryseboks på lav temp (1-2 grader)? Jeg antar denne lagringstiden bør være mellom 1 og 2 måneder totalt.