Lagre drikkevann på fat? Holdbarhet?

Jeg har flere corneliusfat enn jeg klarer å fylle med øl, og ønsker å ha et fat eller flere stående med drikkevann. Jeg har mistet vannet flere ganger og har hørt om kokevarslet på Askøy. Temperaturen der fatet skal stå vil variere etter årstidene. Mellom 2 og 30 grader.

Hva bør jeg gjøre for å unngå at vannet blir dårlig eller farlig? Er det noe jeg kan tilsette? Vil karbonering hjelpe?

Det er ikke aktuelt å helle kokende vann rett i fatet, men jeg kan koke opp i bryggeren og overføre med motstrømskjøler.
 
Du skal kunne tappe rent vann fra springen ned i fatet og la det stå. Vann blir i seg selv ikke dårlig, man må bare holde organiske greier utenfor. Vanlig rent vann fra springen skal være rent nok til å lagres. Lys slipper heller ikke inn i et cornyfat som kan føre til vekst av organismer hvis forholdene ellers også ligger til rette for det. Oldebarna dine og deres oldebarn igjen skal kunne drikke av det fatet.
 
Sist redigert:
Har hatt karbonert vann på fat stående i flere måneder. Aldri lagt merke til noen usmaker.
 
Tilbake
Topp