Lagre gjær fra starter?

Satt en starter idag. Beregnet den til 100mrd celler mer enn det jeg trenger. Tanken er å fylle opp røret igjen og legge til side til neste brygg.
er dette en kurant metode å gjøre det på? Det blir ikke veldig lang lagring, kanskje oppmot en måned før den blir kjørt i en starter igjen.
 
Jeg måtte lese litt om dette i dag, da jeg må sette en starter før jeg reiser på ferie, for så å bruke den når jeg kommer hjem. Det jeg søkte info om, var altså om jeg kan "lagre" en starter i kjøleskapet i 5 dager, og om den da vil være "good to go".
Jeg fant et svar her:
http://www.homebrewtalk.com/f163/long-can-you-store-yeast-starter-161151/

Det samme vil vel gjelde for deg, regner jeg med?
Så jeg tror at det vil gå bra med oss begge :)
 
Jørn Hammerud skrev:
Jeg måtte lese litt om dette i dag, da jeg må sette en starter før jeg reiser på ferie, for så å bruke den når jeg kommer hjem. Det jeg søkte info om, var altså om jeg kan "lagre" en starter i kjøleskapet i 5 dager, og om den da vil være "good to go".
Jeg fant et svar her:
http://www.homebrewtalk.com/f163/long-can-you-store-yeast-starter-161151/

Det samme vil vel gjelde for deg, regner jeg med?
Så jeg tror at det vil gå bra med oss begge :)

Satser på det! Litt mindre styr enn å drive å vaske gjær etter gjæring kanskje, det er det jeg håper på :)
 
Jeg laget starter, ble forhindret fra å brygge. Sto kaldt i over en uke. Helte av, tempererte til ca20gr. Kokte opp 2dl malteksttakt, kjøle og tilsatte. Ristet litt på glasset innimellom brygginga. Etter en stund var det full gang. Tilsatte og fikk god utgjæring. Vet ikke om dette er riktig, men funket. Tror den kunne stått lenger også om nødvendig.
 
Tilbake
Topp