Hei.
Grunnet litt dårlig timing viser det seg at jeg har en Brownale stående som etter skjema har stått å gjæret i to uker kommende lørdag, men jeg må dra torsdags morgen og blir borte i over en uke. Jeg lurer rett og slett på om jeg burde flaske brygget i kveld og dermed etter 11 dager gjæring eller om jeg skal la det stå til jeg kommer hjem. På det tidspunktet vil ølet ha stått 23dager på gjæringsdunken. Er det et alternativ å stille brygget kaldt(type 8-9 grader) 11 dager?
Et par detaljer som kanskje har noe å si:
1. brygget hadde høyere enn forventet OG (1055 mot forventet 1048)
2. Jeg brukte tre glass med ferskgjær fordi den hadde stått nesten en mnd og jeg fikk så høy OG.
3. Syns det har bobblet mindre i dette brygget enn tilsvarende brygg jeg har laget, men da med tørrgjær.
Håper det er noen kloke hoder der ute som har et god svar til meg
Grunnet litt dårlig timing viser det seg at jeg har en Brownale stående som etter skjema har stått å gjæret i to uker kommende lørdag, men jeg må dra torsdags morgen og blir borte i over en uke. Jeg lurer rett og slett på om jeg burde flaske brygget i kveld og dermed etter 11 dager gjæring eller om jeg skal la det stå til jeg kommer hjem. På det tidspunktet vil ølet ha stått 23dager på gjæringsdunken. Er det et alternativ å stille brygget kaldt(type 8-9 grader) 11 dager?
Et par detaljer som kanskje har noe å si:
1. brygget hadde høyere enn forventet OG (1055 mot forventet 1048)
2. Jeg brukte tre glass med ferskgjær fordi den hadde stått nesten en mnd og jeg fikk så høy OG.
3. Syns det har bobblet mindre i dette brygget enn tilsvarende brygg jeg har laget, men da med tørrgjær.
Håper det er noen kloke hoder der ute som har et god svar til meg